Peste 1.500 de participanţi la prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running

Peste 1.500 de participanţi la prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), a organizat sâmbătă, 21 mai 2022, prima ediţie din România a Crosului Ovidio Running în contextul celebrării Zilei Constanţei, informează prof. univ. dr. Alin Larion, responsabilul evenimentului.

Potrivit sursei citate, manifestarea sportivă de masă a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa şi Primăria din Sulmona (Italia) sub egida Proiectului „Sport în Parc” finanţat de primăria municipiului.

Evenimentul a celebrat, pe de o parte memoria poetului lui Publius Ovidius Naso, născut la Sulmona în Italia şi exilat la Tomis (Constanţa de astăzi) şi în subsidiar a fost un prilej de promovare a activităţilor sportive în aer liber, fără echipamente şi infrastructură costisitoare, accesibile tuturor şi practicabile în mediul natural.

„Crosul Ovidio Running a fost organizat după modelul celebrului eveniment de la Sulmona şi ne bucurăm că am reuşit, în acest weekend, să avem înscrişi peste 1.500 de participanţi din ţară şi din străinătate (Germania, Grecia, Marea Britanie, Turcia) şi mai ales din Italia, de unde au fost peste 50 de competitori. Traseul, de aproximativ 3 km, a început din zona Cazinoului din Constanţa şi s-a încheiat în Piaţa Ovidiu iar studenţii FEFS, coordonaţi de cadrele didactice, au realizat o serie de momente de dans, precedând startul, care au făcut ca participanţii să intre mult mai uşor în ritmul atmosferei competiţiei sportive, şi la final, înaintea decernării premiilor”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul facultăţii. Participanţii au fost premiaţi de: Primăria Municipiului Constanţa, Primăria Oraşului Sulmona, Universitatea Ovidius din Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Federaţia Română de Atletism, European Culture and Sport Organization (Italia) şi Istituto Istruzione Superiore Ovidio Sulmona (Italia). Premiile au fost asigurate de Primăria Municipiului Constanţa şi de sponsorii evenimentului.

„Ediţia din acest an a Crosului Ovidio Running a fost, totodată, şi un eveniment de sustenabilitate pentru proiectul OPEN AIR SPORT (OPS), cod 613542-EPP-1-2019-1-BE-SPO-SSCP, finanţat din fondurile Programului Erasmus Plus, în cadrul căruia, în anul 2021 a avut loc parafarea unei înţelegeri bilaterale între autorităţile din Sulmona şi cele din Constanţa pentru desfăşurarea sa. Toate persoanele care au luat parte la această primă ediţie sunt aşteptate şi pe 25 septembrie a.c., în Italia, la Sulmona, pentru a participa şi la crosul din peninsulă dotat cu premii valoroase (www.ovidiorunning.eu)”, a conchis decanul Ionel Melenco.

Premianţii primei ediţii
Categoria fete:
1. Marcov Andreea
2. Marcucci Serena
3. Jieanu Roxana
4. Munteanu Irina
5. Romasco Claudia
6. Gal Karina Ioana

Categoria băieţi:
1. Popa Carol
2. Sterea Andrei
3. Posoiu Marian Nicolae
4. Toader Alexandru
5. Ghizilă Dacian
6. Ilie Gabriel

Categoria fete cu nevoi speciale, membre ale grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):

1. Yasmin Ismail
2. Gheorghişor Dana
3. Buştean Ana Bianca
4. Drăgoi Adina Elisabeta
Categoria băieţi cu nevoi speciale, membri ai grupului ţintă din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH):
1. Serif Erkan
2. Nasta Adrian
3. Oprişor Răzvan
4. Miron Sebastian
5. Musi Alexandru
6. Mergeani Mihai

Premiul special – cel mai vârstnic participant: 1. Veronica Negreanu (91 ani)

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.