Povestea românului care a cântat cu Sevdaliza, la CATEDRAL.

Povestea românului care a cântat cu Sevdaliza, la CATEDRAL.

Mii de oameni şi o atmosferă explozivă, la festivalul de muzică şi arte vizuale din Iaşi

Peste 5.000 de oameni s-au distrat, vineri, în prima zi de CATEDRAL, cel mai amplu festival de muzică şi arte vizuale din România, organizat în Grădinile Palas, din Iaşi. Sevdaliza, Spike, Robin and the Backstabbers, CS84, Zimbru şi Alexandrina, artiştii care au urcat pe scenă în prima zi a festivalului, au încântat publicul prin muzica lor, iar show-ul de arte vizuale semnat de artistul vizual Andrei Cozlac şi de echipa sa de cinci VJ a dominat întreaga atmosferă, prin imagini spectaculoase proiectate pe Palatul Culturii. CATEDRAL este inclus în calendarul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti, care are loc la Iaşi, în perioada 20 – 30 mai.

Sevdaliza, artista de origine iraniană, din Olanda, cu sute de milioane de fani în întreaga lume, le-a spus, încântată, festivalierilor că nu-şi imagina că atât de mulţi oameni veniţi la CATEDRAL îi vor şti pe de rost piesele. O surpriză la show-ul Sevdalizei a fost unul dintre instrumentiştii cu care solista a venit la Iaşi. Mihai Puşcoi, român născut în Olanda, unde este stabilit, i s-a alăturat vedetei, în urmă cu opt ani, în diverse proiecte muzicale, devenind, între timp, foarte buni prieteni, ba chiar rude. Având părinţii fugiţi din ţară înainte de 1989, Mihai a mărturisit că este tot mai emoţionat când ajunge în România, pentru că o simte ca pe ţara părăsită de mama şi de tatăl lui, dar în care el şi-ar dori să se stabilească.

„M-am bucurat foarte mult să cânt la Iaşi, alături de Sevdaliza. Atmosfera a fost incredibil de frumoasă. Sunt născut în Olanda, unde e toată viaţa mea acum, însă am mai venit în România, de-a lungul timpului. Am început să studiez muzica, mai întâi la nai, apoi la vioară, după care m-am apucat de producţie. În timp, totul a decurs frumos, am intrat în contact cu mulţi artişti, care mi-au propus diferite proiecte. Unul dintre aceşti artişti este Sevdaliza, care a venit la mine, acum opt ani, şi mi-a spus să facem muzică împreună. Aşa a pornit totul. În anii ăştia, am devenit mai mult prieteni decât colaboratori, eu fiind şi naşul copilului ei”, a povestit Mihai Puşcoi.

Despre Sevdaliza, Mihai a spus că, „dacă o cunoşti personal, înţelegi că e chiar mai spectaculoasă decât este pe scenă. Are o energie explozivă, nu e o persoană falsă, iar asta îmi place mult la ea. Este iraniană-olandeză şi cred că această combinaţie a făcut-o un artist complet”.

„Am o casă mică în Bucureşti şi sper să vină o zi în care să pot locui în România, deoarece acum încă am foarte multe proiecte în Olanda. Ştiu că părinţii mei au fugit de aici, de Ceauşescu, dar România se schimbă, iar mie îmi place totul aici. Oamenii, locurile, mâncarea, tot. De la mici, tocăniţă, mămăligă nu-mi pot lua gândul”, a spus, zâmbind, artistul.

Sâmbătă, 21 mai, vor urca pe scenă Disco Sigaretta, Dimitri’s Bats, Moonlight Breakfast, Theophilus London, Cassia şi Milcky Chance. Biletele la CATEDRAL pot fi cumpărate de aici https://catedralmusicfestival.ro/. Pentru o zi de festival, costul biletului este de 99 de lei + 6% booking fee. Totodată, caravanele CATEDRAL, de la care se pot achiziţiona, de asemenea, bilete se plimbă prin tot Iaşul, una dintre ele fiind în Grădinile Palas, chiar la intrarea în festival.

În perimetrul în care se desfăşoară CATEDRAL, spectatorii se pot bucura de o experienţă senzorială unică: lounge-uri, o zonă instagramabilă, baruri, food zone, live cooking show-uri, instalaţii artistice de ultimă generaţie. CATEDRAL este organizat de Catedral Music Festival, fiind susţinut de: Federaţia Patronatelor Industriilor Creative din România, Palas, UniCredit, gloâ’˘ şi Rompetrol. Partenerii media ai evenimentului sunt: Pro TV, TVR Iaşi, Agerpres, Kiss FM, Voyo, Newsweek România, Presshub, Radio Iaşi.

Detalii despre festivalul de la Iaşi pot fi găsite pe www.catedralmusicfestival, iar interviuri cu declaraţii oferite de o parte dintre artiştii care vor cânta la CATEDRAL pot fi citite aici: https://romaniancreativeweek.ro/interviu-marturii-in-premiera-ale-artistilor-care-vin-la-catedral/

Echipa CATEDRAL & RCW

E: [email protected]

W: www.catedralmusicfestival.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.