Prahova- în centrul atenţiei turiştilor şi în acest weekend cu o serie de evenimente

Prahova- în centrul atenţiei turiştilor şi în acest weekend cu o serie de evenimente

Prahova, rămâne în topul preferinţelor turiştilor.
Weekendul care tocmai s-a încheiat mulţi turişti au ales Prahova ca şi destinaţie pentru relaxare. Vremea a fost una foarte călduroasă.

În weekendul care tocmai s-a încheiat, a avut loc evenimentul pe care îl celebrăm în fiecare an, şi anume zilele reşedinţei de judeţ, „Zilele Ploiestiului”.

În prima seară la „Zilele Ploieştiului”, artiştii Teatrului de Revistă „Majestic” au încântat ploieştenii veniţi în număr foarte mare.

Peste 20.000 de ploieşteni au fost prezenţi pe bulevard în a doua zi de sărbătoare a Ploieştiului.

Sâmbătă, de la ora 18.30, Zilelele Ploieştiului i-au avut invitaţi pe: – Ştefania Cosailă şi Orchestra George Vasile, Lidia Buble, Vunk, Irina Rimes.

Artiştii Filarmonicii „Paul Constantinescu” au propus, cu prilejul Zilelor Oraşului Ploieşti, două concerte extraordinare.

Duminică, 22 mai, de la ora 13.00, Orchestra Populară Flacăra Prahovei, condusă de dirijorul Marian Dovîncă au incantat atât locuitorii oraşului cât şi turiştii prezenţi, într-un spectacol folcloric pe care l-au susţinut alături de soliştii săi Traian Frîncu, Gelu Voicu, Gigi Stoica, Violeta Barac-Visarion şi Adriana Deaconu.

Invitaţi au fost dansatorii Ansamblului Folcloric „Doina Prahovei”, care a fost coodronat de coregraful Marian Marinică, împreună cu solista Antonia Cernat.

Tot duminică, 22 mai, de la ora 20.00, Pasărea Rock şi orchestra simfonică ploieşteană au adus pe scena „Pasărea Rock Simfonic”. Formaţia compusă din Mircea Baniciu – invitat de onoare, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Josef „Ioji” Kappl, Nicu Paţoi (chitară), Narcis Tran Korsar (chitară şi voce) şi Codruţ Croitoru (voce) care au concertat alături de orchestra simfonică a Filarmonicii fiind condusă de la pupitrul dirijoral de Iulian Rusu. Povestitor a fost actorul Paul Niculae.

Ambele evenimente s-au desfăşurat pe scena amenajată pe Bulevardul Independenţei la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, au fost incluse în programul Festivalului „Zilele Oraşului Ploieşti”, organizat de Primăria Ploieşti în parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu”.

În staţiunile turistice de pe Valea Prahovei, la Sinaia, Buşteni şi Azuga, gradul de ocupare turistică s-a situat intre 80-85%.
Vremea călduroasă i-a îndemnat atât pe locuitori cât şi pe turişti să facă activităţi în aer liber, în natura, trasee montane, plimbări cu atv-uri, cu gondola şi telegondola, cu telescaunul.

Tot la Sinaia, peste 180 de seniori sinăieni au celebrat Nunta de Aur, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a acestui eveniment foarte aşteptat de cei care care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Aceştia au fost sărbătoriţi la Casino Sinaia, într-o atmosfera festivă şi s-au bucurat de evenimentul reluat după o pauză de 2 ani.

La Campina, printre turişti, au fost şi elevii claselor a 3 a şi a 4 a ai Liceului Pedagogic ‘ Anastasia Popescu’ din Bucureşti .

La Breaza, Centrul Cultural „Ion Manolescu” a oferit proiecţia filmului The Lost City(Oraşul Pierdut) 2022.
O scriitoare de romane de dragoste (Sandra Bullock) plecată într-un turneu de promovare împreună cu modelul pentru coperta cărţii ei (Channing Tatum) e prinsă într-o tentativă de răpire care-i aruncă pe amândoi într-o aventură pe viaţă şi pe moarte în junglă.

Domeniul Micul Trianon de la Floreşti Prahova a fost de asemenea vizitat de o serie de turişti pasionaţi de peisaje şi fotografie.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT. Aceasta reuneşte într-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Judeţean, consilii locale, hoteluri, agenţii de turism, Camera de comerţ şi industrie, UPG.

APDT Prahova este membru în consiliul director al APT, membru activ al consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanţă, al grupului de lucru OMD, şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte FAPT.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.