Predare amplasament proiect „Extindere, modernizare şi dotare spaţii Urgenţă Spitalul de Pediatrie Piteşti”

Predare amplasament proiect „Extindere, modernizare şi dotare spaţii Urgenţă Spitalul de Pediatrie Piteşti”

Predare amplasament proiect „Extindere, modernizare şi dotare spaţii Urgenţă Spitalul de Pediatrie Piteşti”

Astăzi, 2 mai 2022, a avut loc predarea către constructor a amplasamentului proiectului „Extindere, modernizare şi dotare spaţii Urgenţă Spitalul de Pediatrie Piteşti”, un proiect cu fonduri europene al Consiliului Judeţean Argeş.

„Este un proiect important pentru Spitalul de Pediatrie şi pentru comunitatea noastră. După foarte multe probleme pe care le-am avut cu acest proiect sper că suntem în faza în care chiar îl putem duce la bun sfârşit. Este un proiect foarte important pentru dezvoltarea Compartimentului de Primiri Urgenţe, cu impactul cel mai mare şi direct asupra celor care apelează la serviciile medicale ale Spitalului de Pediatrie. Noi, Consiliul Judeţean Argeş, mai avem un proiect cu fonduri europene pentru Spitalul de Pediatrie care vizează extinderea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului Integrat.” – Marius Nicolaescu, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Argeş.

Proiectul privind „Extindere, modernizare şi dotare spaţii Urgenţă Spitalul de Pediatrie Piteşti” va avea drept finalitate reducerea timpilor de aşteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgenţă, creşterea gradului de satisfacţie al pacienţilor/aparţinătorilor, şi va permite o educaţie medicală permanentă a salariaţilor prin noile dotări. Toate aceste îmbunătăţiri ale activităţii, se vor regăsi finalmente în creşterea calităţii serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Pediatrie Piteşti.

Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie are o importanţă deosebită, deoarece în ansamblul unităţilor sanitare din judeţul Argeş, spitalul are o importanţă aparte, determinată de specificul activităţii medicale prestate şi categoria de cetăţeni care beneficiază de îngrijirile medicale acordate, respectiv copii şi tineri, categorii care au o sensibilitate deosebită faţă de celelalte categorii de populaţie.

În corpurile existente – zona parter – îşi desfăşoară activitatea Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie care se compune din zona acces pacienţi, zona urgenţe minore, zona resuscitări, sala gips şi sala deparazitare cu grup sanitar propriu precum şi saloane staţionar şi izolator, fiecare deservit de grup sanitar propriu. Acestor funcţiuni li se adaugă spaţiile pentru personalul medical – recepţie, birouri, spaţiu asistente cu grup sanitar şi duş propriu, spaţiu doctori cu grup sanitar şi duş propriu precum şi grupuri sanitare comune pentru pacienţi. Compartimentul de Primiri Urgenţe are legătură cu corpul spitalului – C1 prin liftul medical şi scara închisă din beton armat în 2 rampe, cu lăţimea rampei de 1.20 m.

Extinderea pe verticală va adăposti vestiare de tip filtru separate (vestiar bărbaţi/haine de lucru, vestiar bărbaţi/haine de stradă, vestiar bărbaţi/grup sanitar, vestiar femei/haine de lucru, vestiar femei/haine de stradă, vestiar femei/grup sanitar), spaţii depozitare materiale sanitare şi spaţii depozitare medicamente, spaţiu destinat învăţământului şi întâlnirilor colective. Acestora li se adaugă spaţii de circulaţie (zona acces personal CPU haine de stradă, hol personal CPU haine de lucru) ce fac legătura între ele şi cu spaţiile existente ale Compartimentului de Primiri Urgenţe.

Astfel, se vor realiza următoarele:

# se vor amenaja vestiare pentru personalul medical dotate cu grup sanitar şi duş;

# se va instala un sistem performant de ventilare, climatizare şi aport de aer proaspăt atât pentru zona extinderii propuse cât şi pentru zona de primiri urgenţe
existente;

# se va amenaja un „Spaţiu destinat învăţământului şi întâlnirilor colective”;

# se va instala un sistem central de monitorizare a pacienţilor. Acesta va fi compatibil cu monitoarele existente în zona de primiri urgenţe;

# se va instala un sistem de apelare pentru personalul medical;

# se va extinde casa liftului cu încă o staţie, facilitând astfel accesul din zona de Primiri Urgenţe de la parter la zona de bloc operator de la etajul 2;

# se vor amenaja spaţii de depozitare a medicamentelor şi a materialelor sanitare.

Dotări echipamente:

# Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil vârstă 5 ani;

# Simulator complex avansat de tip pediatric, portabil, copil nou născut, corp întreg;

# Lampă scialitică;

# Spirometru;

# Multifuncţională laser color;

# Videoproiector cu ecran de proiecţie.

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost încheiat cu S.C.DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL.

Valoarea totală a contractului este de 2.588.584,89 lei cu TVA.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni calendaristice.

SURSA DE FINANŢARE – Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 , Prioritatea de investiţii 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi. Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.