Premierea militarilor echipei României care a participat la Invictus Games Haga

Premierea militarilor echipei României care a participat la Invictus Games Haga

Premierea militarilor echipei României care a participat la Invictus Games Haga

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022, desfăşurate recent la Haga, vor fi felicitaţi marţi, 3 mai, de ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul MApN.

***
Lotul României la Invictus Games Haga a fost alcătuit din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul II şi III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la probele tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism, înot şi volei din poziţia şezând.

Ţara noastră s-a aflat la cea de-a treia prezenţă la competiţia sportivă internaţională care susţine recuperarea fizică şi psihică a militarilor răniţi în operaţiuni militare, după jocurile organizate la Toronto (2017) şi Sydney (2018).

Jocurile Invictus susţin o perspectivă de respect şi empatie faţă de sacrificiul şi traumele militarilor răniţi, a căror implicare în activităţi sportive interne şi internaţionale reprezintă o oportunitate de reintegrare socială şi de redare a încrederii în forţele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică şi psihică.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Biroul de presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.