Premiul Juriului Internaţional, acordat de ICR în cadrul Festivalului One World Romania

Premiul Juriului Internaţional, acordat de ICR în cadrul Festivalului One World Romania

Festivalul One World Romania revine în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje şi scurtmetraje internaţionale, majoritatea în premieră naţională. Dintre acestea, cele mai incitante 11 filme vor intra în competiţia festivalului, în cadrul căreia Institutul Cultural Român, în calitate de partener al evenimentului, va acorda Premiul Juriului Internaţional.

Proiecţiile vor avea loc în două etape: fizic, între 13-23 mai, în Bucureşti, la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie şi alte locaţii indoor şi outdoor din capitală, şi online, în toată ţara, între 23-31 mai.

Tema principală aduce în prim-plan interacţiunea dintre om şi mediu, fie el natural sau construit, şi abordează holistic noţiunea de „ecologie”, atât din perspectiva individului, cât şi a mediului în care trăim.

Selecţia de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural şi este gândită ca un ecosistem în sine, secţiunile dezvoltându-se ca nişte ramuri care cresc din acelaşi trunchi şi care doar împreună formează un întreg.

Selecţia a fost făcută atent de o echipă artistică, formată din: Andreea Chiper – critic de film şi regizor, Victor Morozov – critic de film, Anca Păunescu – selecţioner festivaluri europene, Liri Chapelan – critic de film, Sorana Stănescu – jurnalist DOR, Vlad Petri – regizor, Monica Stan – director artistic.

Mai multe detalii despre secţiuni, veţi găsi la: https://festival-oneworld.ro/l/ro/sectiuni/

Filmele competiţiei se angajează într-un dialog complex cu diverse subiecte legate de drepturile omului şi de aceea sunt răspândite în aproape toate secţiunile ediţiei. Ele aparţin unor cineaşti aflaţi la începutul carierei, care ne-au fermecat cu viziunile lor proaspete şi pline de curaj, ce împing limitele genului documentar către un necunoscut plin de promisiune.

Competiţia 2022 a festivalului cuprinde 11 dintre cele mai provocatoare filme ale selecţiei, ce vor fi evaluate de două jurii: unul format din profesionişti din industria internaţională de film, şi celălalt din adolescenţi din toată ţara. Institutul Cultural Român, în calitate de partener, va acorda Premiul Juriului Internaţional One World Romania.

Mai multe detalii despre competiţia internaţională veţi găsi la: https://festivaloneworld.ro/l/ro/sectiuni/162/competiia-internaional/


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.