Primirea de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Primirea de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Primirea de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a primit joi, 5 mai 2022, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul agreat al Republicii Bulgaria în România, Radko Todorov Vlaykov, ambasadorul agreat al Republicii Coreea în România, Rim Kap-soo, ambasadorul agreat al Republicii Cuba în România, Deborah Leticia Ojeda Valedon, ambasadorul agreat al Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, şi pe ambasadorul agreat al Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodriguez Goni.

Preşedintele Klaus Iohannis a urat noilor ambasadori succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române în acest sens.
În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Bulgaria, Radko Todorov Vlaykov, Preşedintele România a exprimat aprecierea pentru dialogul bilateral intens din ultima perioadă, marcat de vizitele la Bucureşti ale Preşedintelui şi Prim-ministrului Bulgariei, care au impulsionat substanţial cooperarea bilaterală.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul comun de a dezvolta, în continuare, parteneriatul aprofundat dintre cele două ţări, în plan politic, economic şi de securitate. De asemenea, Preşedintele României a reiterat obiectivele comune legate de avansarea rapidă a proiectelor vizând infrastructura de transport, asigurarea navigabilităţii pe Dunăre şi interconectările în domeniul energetic, care vor contribui la dezvoltarea durabilă a celor două ţări vecine, creând şi oportunităţi pentru comunităţile aflate pe cele două maluri ale Dunării.

În cursul întrevederii cu ambasadorul Republicii Coreea, Rim Kap-soo, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare existente între cele două ţări.

Preşedintele României a subliniat, totodată, interesul pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic şi extinderea cooperării economice, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, în multiple domenii, în baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Întrevederea cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Deborah Leticia Ojeda Valedon, a oferit oportunitatea evaluării stadiului şi perspectivelor dialogului politic şi ale cooperării dintre România şi Republica Cuba.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul pentru relansarea dialogului politic bilateral, precum şi pentru consolidarea relaţiilor economice şi a cooperării sectoriale în domenii precum educaţia şi sănătatea.

Cu prilejul primirii ambasadorului Libiei în România, Monem Massoud Omar Abdulmuli, Preşedintele României a evidenţiat posibilităţile de dezvoltare a dialogului politico-diplomatic şi de relansare a cooperării bilaterale, odată ce situaţia de securitate din Libia o va permite.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Orientale a Uruguayului în România, Alberto Antonio Rodriguez Goni, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat relaţiile bilaterale de lungă tradiţie şi a exprimat interesul pentru extinderea şi diversificarea colaborării româno-uruguayene în plan economic şi sectorial. De asemenea, a fost evidenţiată şi buna cooperare în cadrul UE-CELAC (Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene), precum şi la nivel multilateral.

Departamentul Comunicare Publică


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.