Proiect: Sprijinim ediţia a XV-a a Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”

Proiect: Sprijinim ediţia a XV-a a Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”

Spectacole de teatru jucate exclusiv de tineri artişti independenţi, spectacole de dans contemporan, lansări de carte, performance-uri, prezentare de costume de teatru sunt unele dintre cele mai importante atracţii ale ediţiei a XV-a a Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”, care va fi găzduită în perioada 13-19 iunie 2022 de Sectorul 1 al Capitalei.

Primăria Sectorului 1 intenţionează să coopereze cu organizatorul evenimentului- Fundaţiei Calea Griviţei, reprezentată de artistul şi omul de cultură Chris Simion – Mercurian, în implementarea acestui festival de referinţă al peisajului cultural bucureştean.

În şedinţa de astăzi a Consiliulului Local Sector 1 a fost aprobat în unanimitate Proiectul de hotărâre prin care se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî cu privire la încheierea unui protocol de cooperare între Consiliul Local al Sectorului 1 şi Fundaţia „Calea Griviţei” în scopul implementării proiectului cultural de interes public local „Undercloud – Festival de Teatru Independent Ediţia 15”.

„Admir determinarea cu care regizoarea şi scriitoarea Chris Simion-Mercurian promovează cultura sub toate formele ei. Aşa că am răspuns pozitiv atunci când ne-a cerut sprijinul pentru organizarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud pe Calea Griviţei. Se simte nevoia unui nou început şi a unei renaşteri a manifestărilor culturale care să răspundă aşteptărilor unui public exigent aşa cum este în Sectorul 1. Consiliul Local Sector 1 a votat astăzi în unanimitate proiectul cultural prin care cerem împuternicirea Consiliului General pentru a putea coopera pentru realizarea Undercloud 2022. Suntem presaţi de timp, festivalul va avea loc în perioada 13 – 19 iunie 2022, aşa că aşteptăm aprobarea pentru a demara cât mai repede această cooperare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Undercloud – Festival de Teatru Independent Ediţia 15” se va desfăşura în următoarele locaţii: Teatrul dramaturgilor, Muzeul Literaturii, Biserica Sfinţii Voievozi, UNARTE, J’ai Bistrot, Black Habit şi Griviţa 53, precum şi în spaţiile adiacente de pe Calea Griviţei. Scopul de a muta festivalul pe Calea Griviţei este de a revitaliza zona, de a veni în sprijinul dezvoltării conceptului de Cartier Creativ, de a câştiga în timp o atmosferă de festival precum cea de la Avignon şi de a aborda spaţii noi care pot fi transformate în scene temporare pentru artiştii independenţi.

Serviciul Imagine şi Cultură


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.