RAZIE DE AMPLOARE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII DIN CADRUL POLIŢIEI MUNICIPIULUI VATRA DORNEI

RAZIE DE AMPLOARE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTII DIN CADRUL POLIŢIEI MUNICIPIULUI VATRA DORNEI

Trei persoane reţinute şi sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 40.000 lei aplicate de poliţişti în cadrul raziei.

La data de 19.05.2022, între orele 06.00-15.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat o razie, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, a posturilor de poliţie comunale arondate, 7 subofiţeri jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vatra Dornei, 2 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, doi lucrători din cadrul A.N.P.C. Suceava, un lucrător din cadrul D.S.P. Suceava şi un lucrător din cadrul D.S.V. Suceava.

Razia a avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, creşterea gradului de siguranţă rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieţei şi a bazarului, prevenirea şi combaterea delictelor silvice, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică.

În cadrul raziei poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, respectiv o infracţiune de „contrabandă” prev. şi ped. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, modificată, o infracţiune de „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 1 din Codul Penal, o infracţiune de „punerea în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 2 din Codul Penal şi o infracţiune de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.415 lei.

Au fost legitimate 230 de persoane, au fost verificate 53 de autovehicule şi s-au efectuat controale la 12 societăţi comerciale.

În cadrul activităţilor au fost identificaţi 3 autori de infracţiuni, au fost reţinute 3 permise de conducere reţinute şi un certificat de înmatriculare.

Exemple:

În cadrul raziei din data de 19.05.2022, în jurul orelor 08:00, lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au identificat în zona pieţei agroalimentare din localitate pe un localnic, care oferea spre comercializare ţigări de contrabandă.

În urma controlulul efectuat asupra persoanei în cauză, a fost identificat un număr de 2.000 bucăţi ţigarete, de contrabandă, în valoare de 1000 lei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr.86/2006 modificată.

Tot în cadrul raziei un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Panaci, jud. Suceava, pe DJ 174. Cu ocazia interogării bazelor de date cu privire la situaţia permisului de conducere, s-a constatat că şoferul din comuna Panaci, jud. Suceava nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Fiind efectuate verificări în bazele de date, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost atribuit unui alt autoturism.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ,,punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzute şi pedepsite de art. 334 alin. 1 din Codul Penal, o infracţiune de „punerea în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin. 2 din Codul Penal şi a unei infracţiuni de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

În cauză s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore a şoferului acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

În cadrul raziei organizate la nivelul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activităţile de cercetare penală în legătură cu sesizarea unui bărbat din comuna Cârlibaba, judeţul Suceava, privind faptul că la data de 16.05.2022, tatăl său, i-a sustras un autoturism din curtea locuinţei, l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi ulterior l-a incendiat, pe un drum forestier situat pe raza comunei Cârlibaba.

Cu această ocazie au fost identificate noi probe în baza cărora s-a reuşit documentarea activităţii infracţionale, faţă de persoana bănuită fiind dispusă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „Distrugerea” faptă prevăzută de art. 253 alin. 1 şi alin. 4 din Codul penal, ,,Furtul în scop de folosinţă” faptă prevăzută de art. 228 alin. 1 din Codul penal, art. 230, alin. 1 din Codul penal raportat la art. 231 alin. 1 din Codul penal şi ,,Conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. 1 din Codul penal.

Tot în cadrul raziei organizate de către Poliţia municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activităţile investigative pentru identificarea autorului furtului comis din locuinţa unei femei din localitate, faptă comisă la data de 07.09.2021, ocazie cu care s-a reuşit identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a unui bărbat în vârstă de 47 ani, din comuna Dorna Candrenilor, judeţul Suceava, stabilindu-se că la data 04.09.2021, ora 16.00, acesta a pătruns în locuinţa persoanei vătămate printr-o uşă de acces neasigurată şi a sustras din interior suma de 10.000 euro şi mai multe bijuterii din aur şi argint.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a recunoscut comiterea infracţiunii, luându-se faţă de acesta măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea luării faţă de acesta a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Dorna Candrenilor, cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228 alin. 1 şi art. 229 alin. 2, lit. b) Cod Penal.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.