Ref: Primarul din Lumina se foloseşte de elevi pentru a curăţa comuna!

Ref: Primarul din Lumina se foloseşte de elevi pentru a curăţa comuna!

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) critică acţiunile primarului Dumitru Chiru şi solicită oprirea de urgenţă a acestora!

Un cetăţean al comunei Lumina şi-a exprimat nemulţumirile faţă de domnul primar pe un grup de Facebook. Acesta afirmă în postarea sa faptul că primarul comunei supune copiii la muncă, fără echipament special, sub pretextul unei activităţi extraşcolare.

Elevii au devenit noua si îmbunătăţită echipa de salubrizare a comunei Lumina, o echipa neplătită ce ţine locul persoanelor ce ar trebui să se ocupe de acest lucru.

Sub pretextul unei „activităţi extraşcolare”, elevii din comuna au fost nevoiţi să se ocupe de colectarea gunoaielor de pe domeniul public. Mai mult, aceştia au dus la bun sfârşit activitatea în ciuda lipsei de echipamente adecvate, lucru nu doar neigienic, dar şi imoral.

Astfel, elevii ajung să muncească, fără să fie remuneraţi, şi fără echipament de protecţie. Activităţile extraşcolare au un scop propriu, acesta fiind de a ajuta elevii să se dezvolte. În niciun caz nu ar trebui să înlocuiască serviciile de salubrizare ale primăriei.

Solicităm primarului Dumitru Chiru să oprească de urgenţă acţiunile abuzive asupra elevilor!

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAŢIEI ELEVILOR DIN CONSTANŢA

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educaţional, la nivel local şi naţional, aducând plus valoare prin rezultatele obţinute pentru elevii din judeţul Constanţa şi din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administraţie pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obţinerea respectării legii în privinţa acordării reducerii la transportul local în comun şi a burselor şcolare pentru elevii din municipiul Constanţa (2015) şi obţinerea acordării de manuale şcolare gratuite pentru toţi elevii din clasele a XI-a şi a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Constanţa (2016). Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul nostru – www.asociatiaelevilor.ro.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.