REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

La data de 19 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în municipiul Iaşi, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, din judeţul Iaşi, cercetaţi pentru trafic de droguri de risc. Aceştia au fost reţinuţi, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna ianuarie 2022 şi până în prezent, persoanele cercetate ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) către consumatori din municipiile Vaslui şi Iaşi.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, diverse cantităţi de cannabis, patru terminale mobile, cinci cartele SIM, două carduri de memorie, o tabletă, patru grindere şi un cântar electronic.

Faţă de cei doi bărbaţi, în vârstă de 32 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, unul dintre aceştia urmând a fi prezentat, astăzi, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Faţă de al doilea bărbat, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de Biroul de Analiză a Informaţiilor din Vaslui.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.