SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

În perioada 23-27 mai a.c., în judeţul Argeş va avea loc o nouă ediţie a evenimentului SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, ce se desfăşoară la nivel naţional.

În acest interval de timp, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, vor organiza activităţi informativ-preventive, cu scopul conştientizării şi sensibilizării cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, antivictimale şi antiinfracţionale.

Anterior, în ziua de vineri, 20 mai a.c., poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat o activitate cu trei clase de elevi, la Şcoala Gimnazială „ION MINULESCU” Piteşti, în cadrul Proiectului de prevenire a criminalităţii informatice „CYBEREX”. Cei aproximativ 100 de elevi au vizionat clipurile din cadrul proiectului şi au purtat discuţii cu poliţiştii.

Tot în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, poliţiştii de la „prevenire” au desfăşurat activităţi privind siguranţa rutieră, la Şcoala „Traian” din Piteşti, cu elevii claselor I. Pentru activitate, elevii s-au pregătit cu desene, care au făcut obiectul unui concurs pe tema „Cum pot să fiu eu în siguranţă pe stradă”.

De asemenea, poliţiştii Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu cei ai Serviciului Rutier Argeş, au prezentat laboratorul de siguranţă rutieră, pentru o activitate interactivă cu copiii.

Şi ziua de sâmbătă, 21 mai a.c. a fost una plină pentru poliţişti, care au desfăşurat activităţi specifice în cadrul festivalului Poienari Archangels Fest, ce marchează deschiderea sezonului pentru iubitorii de adrenalină şi motociclism.

Astfel, poliţiştii de la „prevenire”, împreună cu cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, au desfăşurat activităţi de asigurare a ordinii şi liniştii publice, dar şi de prevenire a infracţiunilor contra persoanei şi contra patrimoniului, transmiţând şi îndemnul de respectare a regulilor de siguranţă rutieră.

Activităţile informativ-educative continuă, programul pe care poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş îl vor avea în săptămâna 23-27 mai a.c. fiind următorul:

– luni, 23 mai: prevenirea discriminării;

– marţi 24 mai: prevenirea violenţei domestice;

– miercuri, 25 mai: prevenirea victimizării minorilor şi a dispariţiilor de minori;

– joi, 26 mai: siguranţa în mediul on-line;

– vineri, 27 mai: prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi siguranţa rutieră.

Mai multe despre activităţile ce se desfăşoară, la nivel naţional, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii puteţi accesa la link-ul:

https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/saptamana-prevenirii-criminalitatii

BIROUL DE PRESĂ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.