Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de cenzură

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de cenzură

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de cenzură

În luna decembrie a anului 2021, un grup de şapte deputaţi ai UDMR a înaintat o propunere legislativă vizând modificarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor. Aceasta a trecut tacit de Senat pe 27 aprilie, aşteptându-şi acum votul decisiv din partea Camerei Deputaţilor.

Iniţiatorii susţin că sexul unei persoane poate fi numai masculin sau feminin, fiind stabilit la naştere de către medicul prezent şi făcând parte din identitatea fiecărui nou-născut, şi ţintesc combaterea efectelor unei ideologii ce „pune în pericol valorile tradiţionale creştine”, prin definirea cât mai exactă a identităţii copiilor încă de la naştere şi asigurarea păstrării acesteia până la dobândirea capacităţii de exerciţiu la vârsta de 18 ani.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, unica structură de reprezentare a elevilor la nivel judeţean, recunoaşte efectele dezastruoase pe care legea le-ar putea avea asupra comunităţii LGBTIQ+ din România, cum ar fi excluziunea socială, segregarea, îngrădirea libertăţii de exprimare, dar mai ales cenzura şi dezinformarea.

De asemenea, adoptarea unei astfel de legi ar însemna că tinerii ce apelează la consiliere sau îndrumare din partea medicilor specialişti în domeniu vor fi expuşi la informaţii incomplete sau eronate, în caz contrar furnizorii acestora putând fi trecuţi în ilegalitate. Totodată, activitatea ONG-urilor ce luptă pentru drepturile acestei comunităţi ar putea fi suspendată, iar evenimentele lor interzise pe domeniul public, întrucât acolo s-ar putea afla la momentul respectiv minori.

Solicităm ferm respingerea propunerii legislative de către Camera Deputaţilor, pentru ca tinerii din judeţul Constanţa şi din toată România să poată beneficia de informaţii veridice şi de dreptul la libera exprimare, precum şi de siguranţă pe internet sau în viaţa de zi cu zi. Ne dorim construirea unui spaţiu şcolar sigur şi incluziv, care poate fi posibil numai cu sprijinul autorităţilor locale, judeţene şi naţionale.

„Comunitatea română LGBTIQ+ a fost victimă a discriminării de-a lungul generaţiilor, iar discriminarea naşte violenţă şi teamă. Conturarea unui cadru legislativ clădit pe pretexte homofobe şi transfobe va aduce excluziunea la cote maxime, iar în scurtă vreme, elevii queer nu se vor mai simţi în siguranţă la şcoală sau pe stradă. Cenzurarea surselor veridice de informaţii despre orientarea sexuală şi identitatea de gen şi scoaterea în afara legii a manifestaţiilor publice şi a reprezentării în mass-media vor şterge evoluţia pe care România a avut-o în ultimii ani către standardele Uniunii Europene, care a adoptat Strategia de Egalitate LGBTIQ 2020-2025 şi s-a declarat zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ, prin rezoluţia Parlamentului European adoptată în 11 martie 2021.” a declarat Olivia-Elizabeta GOLUB, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.