USR solicită demiterea de urgenţă a directoarei ICR Londra

USR solicită demiterea de urgenţă a directoarei ICR Londra

În contextul dezvăluirilor potrivit căreia actriţa Catinca Maria Nistor, numită director la Institutul Cultural Român din Londra fără concurs, a denaturat adevărul cu privire la studiile sale, USR îi solicită preşedintelui ICR demiterea acesteia de urgenţă.

„Ceea ce a făcut Catinca Maria Nistor este clar: a minţit Parlamentul României. Ne-a privit în ochi şi ne-a minţit. Acest mod de lucru – minciună şi impostură – devine reţeta de guvernare a Coaliţiei PSD-PNL-UDMR. Doamna Nistor trebuie revocată urgent. O cerem noi, USR, o strigă bunul simţ”, declară Radu Mihail, liderul senatorilor USR.

„Catinca Nistor trebuie demisă de îndată. Impostura nu trebuie premiată. PNL şi PSD se fac responsabile de această numire total nepotrivită la ICR Londra!”, declară deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

„Am participat la audierea propunerii pentru funcţia de director ICR Londra. Cu stupoare am văzut, în afară de Coaliţia PSD-PNL, că doamna propusă era complet nepregătită. Dar, sub nicio formă nu am crezut că va minţi în propriul CV. Pentru acest motiv, este absolut necesară retragerea doamnei Catinca Nistor, de către preşedintele Institutului Cultural Român. Impostura nu e numai imorală, ci şi ilegală!”, declară senatorul USR Remus Negoi, membru în Comisia pentru cultură şi media din Senat.

USR reaminteşte că, în cadrul audierilor din Parlamentul României, Catinca Maria Nistor s-a prezentat drept „absolventă a London School of Economics”, fapt trecut şi în propriul CV. În fapt, aceasta este deţinătoarea unor atestate de participare la nişte cursuri de vară.

„O astfel de denaturare a faptelor – în care participarea Ia o şcoală de vară devine absolvirea unei instituţii prestigioase – este, din orice punct de vedere, incompatibilă cel puţin moral cu statutul de reprezentant al Statului român şi cu principiile diplomaţiei culturale. Sperăm că înţelegeţi gravitatea unor astfel de distorsionări – mai exact, minciuni prin omisiune – şi stigmatul pe care riscă să-l arunce asupra Institutului Cultural Român în ansamblul său. De aceea, vă solicităm, demiterea de urgenţă a doamnei Catinca Maria Nistor din funcţia de director al ICR Londra”, se arată în solicitarea scrisă adresată de USR preşedintelui ICR, Liviu Jicman.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.