Zilele Sectorului 3: Seniorii, invitaţi la concerte cu instrumente din materiale reciclate şi muzică populară

Zilele Sectorului 3: Seniorii, invitaţi la concerte cu instrumente din materiale reciclate şi muzică populară

Zilele Sectorului 3: Seniorii, invitaţi la concerte cu instrumente din materiale reciclate şi muzică populară

Primăria Sectorului 3 organizează, în Parcul Titan, în perioada 14-15 mai 2022, ediţia a II-a a evenimentului „Zilele Sectorului 3 – O comunitate într-o familie”.

Evenimentul cuprinde manifestări şi activităţi pentru toate vârstele împărţite distinct pe zone diferite ale parcului. Pentru seniori de la ora 20.30 în ambele zile ale evenimentului, în Zona 1 (la scena din apropierea lacului), vor fi prezentate două proiecte muzicale în premieră în Parcul Titan:

Sâmbătă, 14 mai, artistul Zoli Toth prezintă proiectul „Better Together”. „Better Together” înseamnă 10 piese muzicale, în care Zoli Toth transpune şi reinterpretează muzica clasică, într-un registru sonor în care vibrafonul este personajul principal. Vibrafon, sintetizatoare analogice, instrumente de percuţie din materiale reciclate, sunete înregistrate în spaţii mai puţin convenţionale – aceasta este o minimă descriere a experienţei muzicale pe care artistul Zoli Toth o împărtăşeşte publicului.

Duminică, 15 mai, trupele Cobzality şi Crispus prezintă proiectul „Dansul zmeilor”, cu suportul tulnicăreselor de la Ansamblul Doina Moţului din Câmpeni şi al căluşarilor de la Ansamblul Doiniţa din Bucureşti. Pornind de la basmele româneşti, artiştii construiesc un univers spectaculos, în care îmbină melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate în manieră modernă, cu elemente acrobatice şi artistice cu focuri, dezvoltând ritualurile româneşti străvechi în forme artistice moderne.

Serviciul Presă
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.