Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Tulcea

Mica Unire, marcată la Tulcea

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Mihai Huleni şi administratorul public al judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani, au participat, marţi, la ceremonialul militar şi religios organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea şi Garnizoana Tulcea pentru a marca Ziua Micii Uniri, 24 Ianuarie.

Ceremonialul a început cu serviciul religios oficiat de Preasfinţia Sa, Visarion, Episcopul Tulcii, alături de un sobor de preoţi şi a continuat cu mesajele transmise de autorităţile judeţului Tulcea.

„Cu toţii ştim cât de important este acest moment, pe care îl trăim cu toţii, împreună sau fiecare separat. Dar atunci când am fost uniţi, nouă, românilor, ne-a fost întotdeauna bine. Alexandru Ioan Cuza a făcut un lucru fantastic, a unit cele două armate la Floreşti, iar toţi românii erau pregătiţi să facă sacrificiul suprem în apărarea idealului proaspăt obţinut. În favoarea unirii au luptat, de sute de ani, toţi românii. În 1862, la trei ani de la Mica Unire, cele două guverne ale principatelor şi-au dat demisia pentru a crea guvernul unic condus de prim ministrul Barbu Catargiu. Toate aceste momente nu puteau fi realizate fără dragostea de ţară pe care înaintaşii noştri au avut-o”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Mihai Huleni.

Tradiţional, la finalul evenimentului, tulcenii aflaţi în Piaţa Civică din municipiul Tulcea au dat mână cu mână în Hora Unirii.

Începând cu ora 12.00, pe scena din Piaţa Civică a municipiului Tulcea s-a desfăşurat spectacolul „Hai să dăm mână cu mână!”, organizat de Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea şi Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Pe scena din Tulcea au urcat Ansamblurile „Danubius”, „Cununiţa” şi „Baladele Deltei”, dar şi Ilie Caraş, Nicolae Voiculeţ şi trupa Millenium.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.