Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava

Încă un dosar penal pentru un alt şofer urmărit în trafic şi imobilizat

La 23.01.2023, ora 12.38, pe DN 17 A, în interiorul localităţii Dorneşti, poliţiştii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuţi au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului ce avea direcţia de deplasare dinspre Mun. Rădăuţi către com. Dorneşti şi care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 83 km/h, pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.

Conducătorul auto nu s-a conformat, neoprind la semnalul regulamentar efectuat de către poliţişti. S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta virând pe o stradă lăturalnică şi oprind în dreptul unui imobil.

De la volanul autoturismului a coborât o persoană de sex masculin care a încercat să fugă în curtea imobilului, poliţiştii reuşind însă imobilizarea acestuia. S-a stabilit faptul că şoferul este un tânăr de 22 ani, din com. Dorneşti, acesta declarând faptul că deţine permis de conducere însă i-a fost reţinut în cadrul altui dosar penal şi ştia că nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma interogării bazelor de date ale Poliţiei Române s-a constatat faptul că şoferul are dreptul de a conduce „cu restricţii-reţinut”. În aceste condiţii i s-a adus la cunoştinţă lui Berezovschi Ionuţ că fapta sa constituie infracţiune, întocmindu-se un nou dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia supra responsabilităţii la volan atât în ceea ce priveşte componenta juridică de respectare a legislaţiei rutiere în vigoare, cât şi cu privire la responsabilitatea socială.

Neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului rutier nu este doar o contravenţie şi un act de sfidare a legii şi autorităţii, ci poate atrage consecinţe din cele mai grave pentru şoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alţi participanţi la trafic (şoferi sau pietoni) şi chiar pentru poliţiştii care vor desfăşura activităţi de interceptare şi oprire.

Urmărirea vehiculului care nu opreşte la semnalul poliţistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiţii asociate de multe ori şi consumului de alcool sau substanţe interzise de către şoferi.

– Cherestea confiscată de poliţişti şi ansamblu de vehicule indisponibilizat după un control în trafic
La data de 22.01.2023, ora 14.20, echipajul de poliţie format din lucrători ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei mun. C-lung. Moldovenesc, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorca, care transporta material lemnos (cherestea), conducătorul auto prezentând avizul de însoţire în care era consemnată cantitatea de 51,8492 mc. cherestea tivită, specia molid.

Din primele verificări, a rezultat faptul că există suspiciuni cu privire la transportul de material lemnos în cauză, respectiv cantitatea transportată nu ar corespunde cu cea înscrisă în avizul de însoţire.

Ansamblul de vehicule a fost condus la Atelierul de Producţie Sadova, din cadrul O.S. Pojorâta, fiind indisponibilizat şi predat în custodia paznicului de serviciu al Atelierului de Producţie Sadova.

La 23.01.2023 s-au continuat verificările privind transportul de material lemnos din 22.01.2023. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Mun. C-lung. Moldovenesc s-au deplasat la Depozitul de legume şi fructe de pe raza comunei Sadova, unde în prezenţa reprezentanţilor OS Pojorâta, a reprezentanţilor ISCTR, a conducătorului auto şi a administratorului societăţii transportatoare s-a procedat la inventarierea materialului lemnos de pe ansamblul de vehicule.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a constatat cantitatea de 4,25 mc ( în valoare de cca. 4000 lei) cherestea tivită în plus faţă de cantitatea consemnată în avizul de însoţire emis, motiv pentru care s-a procedat la confiscarea acesteia şi sancţionarea contravenţioanlă cu amendă în valoare de 4.000 lei conform Legii 171/2010 a emitentul avizului.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea ansamblului de vehicule, fiind aplicată de către ISCTR şi sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 6.000 lei pe conducătorul auto pentru refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire.

– Dosare penale la regimul rutier

La 23.01.2023, în jurul orei 12.05, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 17 Poiana Stampei, acţionând în baza planului propriu de acţiune pentru prevenirea şi combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, a înregistrat cu pistolul radar autoturismul care circula cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limită de 40 km/h.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la oprirea autoturismului în cauză, iar după verificarea actului de identitate al conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 62 ani.

Conducătorul auto, a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere.

Din verificarea efectuată în bazele de date, s-a stabilit faptul că şoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

La 23.01.2023, ora 23.20, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, pe raza localităţii Volovăţ, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului care se deplasa pe DJ 209K Volovăţ, judeţul Suceava, având direcţia de deplasare Volovăţ-Burla, jud. Suceava.

Conducătorul autoturismului s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, iar cu ocazia legitimării, s-a stabilit faptul că, la volanul autovehiculului se afla un bărbat de 31 ani, din com. Arbore, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

– Eveniment rutier cercetat de poliţişti
La 23.01.2023, ora 19.13, un bărbat de 27 ani, din com. Bălăceana, a condus mopedul pe un drum comunal neclasificat din localitatea Bălăceana, s-a dezechilibrat şi a căzut pe mijlocul carosabilului pe un drum în aliniament.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a bărbatului de 27 ani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aer expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul de 27 ani nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de: „conducere fără permis”, „vătămare corporală din culpă”, „conducere sub influenţa alcoolului” şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.