Documente clasificate au fost găsite în casa fostului vicepreședinte al SUA Mike Pence

Documente clasificate au fost găsite la casa fostului vicepreședinte al SUA Mike Pence. Documentele, descoperite de un avocat săptămâna trecută în casa sa din Indiana, au fost predate FBI.

Consilierii speciali analizează deja gestionarea documentelor clasificate de către președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump. Reprezentanții lui Pence au trimis o scrisoare Arhivelor Naționale prin care îi avertizează asupra documentelor.

FBI a venit la domiciliul fostului vicepreședinte pentru a ridica documentele

FBI a venit la domiciliul fostului vicepreședinte pentru a ridica documentele, ocolind „procedurile standard” și solicitând „deținerea directă” a acestora, au adăugat avocații într-o scrisoare separată.

Potrivit Presidential Records Act, înregistrările Casei Albe ar trebui să ajungă la Arhivele Naționale odată ce o administrație se termină. Reglementările impun ca astfel de fișiere să fie stocate în siguranță. Un „număr mic de documente purtând marcaje clasificate” au fost „împachetate și transportate din neatenție” la casa lui Pence la sfârșitul președinției lui Donald Trump, a scris avocatul său într-o scrisoare transmisă presei americane.

Cea mai recentă evoluție a apărut după ce Pence a solicitat ajutor juridic de la specialiști în manipularea documentelor clasificate „din abundență de precauție”.

El a cerut ajutor „după ce a devenit public că documente cu marcaje clasificate au fost găsite în reședința din Wilmington a președintelui Joe Biden”, se arată în scrisoare.

Avocații au găsit „un număr mic de documente”

Avocații au găsit „un număr mic de documente care ar putea conține informații sensibile sau clasificate”, care au fost închise de fostul vicepreședinte într-un seif.

După ce scrisoarea a devenit publică, Trump a venit rapid în apărarea lui Pence, spunând pe platforma sa de socializare Truth Social că este „un om nevinovat”.

„Nu a făcut niciodată nimic necinstit cu bună știință în viața lui”, a scris Trump.

Pence a spus în mod repetat în ultimele luni că nu crede că deține documente clasificate.

La începutul acestei luni, el a spus  că este încrezător că revizuirile documentelor din casa lui au fost făcute „într-un mod amănunțit și atent”.

Alte documente clasificate au fost găsite vineri în casa președintelui Biden

Alte șase documente clasificate au fost găsite vineri în timpul unei percheziții de 13 ore în casa președintelui Biden din Delaware.

Președintele a oferit acces „la casa lui pentru a permite DoJ [Departamentului de Justiție] să efectueze o percheziție în întregul sediu pentru potențiale înregistrări vicepreședințiale și potențiale materiale clasificate”, a spus Bauer într-o declarație.

La începutul acestei luni, avocații lui Biden au declarat că un prim lot de documente clasificate a fost găsit pe 2 noiembrie la Penn Biden Center.

Un al doilea lot de documente a fost găsit pe 20 decembrie în garajul de la casa sa din Wilmington, în timp ce un alt document a fost găsit într-un spațiu de depozitare al casei pe 12 ianuarie, au spus avocații săi.

Descoperirile de la casele lui Mike Pence și Joe Biden au loc în timp ce l Trump se confruntă cu o anchetă pentru presupusa manipulare greșită a documentelor.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.