O agenție precum Bliss Imobiliare înțelege situația în care se găsește un proprietar de locuință sau teren care vrea să vândă ori să închirieze și de aceea poate să îl consilieze cu mult profesionalism pentru ca tranzacția respectivă să fie una încununată cu succes pentru ambele părți.
Ce își dorește un client al unei firme imobiliare?
Sunt diverse solicitări pe care o persoană le are de la o agenție ce activează în sfera tranzacțiilor imobiliare:
– vrea un tratament simplu pentru rezolvarea promptă a problemei pe care o are legat de proprietatea pe care o deține, indiferent că este vorba de vânzare sau de încheierea unui contract de închiriere avantajos;
– ar dori să afle cât mai în detaliu în ce constă derularea procesului de tranzacționare imobiliară, deși poate nu își formulează clar așteptările deoarece nu are experiență în domeniu și de aceea nu știe ce să ceară reprezentanților firmei de intermedieri respective;
– vrea asigurări cât mai solide în sensul că nu va fi păgubit în urma colaborării cu agenția, deoarece a mai avut în trecut de-a face cu intermediari, interacțiuni în urma cărora a rămas cu un gust amar în ceea ce privește comunicarea, cooperarea, seriozitatea, promptitudinea pe care aceștia au manifestat-o în relația cu respectiva persoană, de aceea este neîncrezător din start că firma actuală ar fi mai competentă, mai bună;
– vine cu anumite speranțe iluzorii în urma recomandărilor și chiar a recenziilor online pe care le-a citit, fără a cunoaște în profunzime metodele de lucru ale agenției respective și i se pare că lucrurile se desfășoară altfel decât s-a așteptat, deși personalul firmei în cauză tratează fiecare caz în parte în raport de elementele specifice.
Află în prealabil cât mai multe informații despre firma imobiliară cu care vrei să colaborezi!
Comunicarea este cheia rezolvării multora dintre aspectele de mai sus, dar pentru asta este nevoie ca potențialul client că aibă ca principal criteriu de alegere a unui agent imobiliar bun o întâlnire față în față la biroul agenției, nu doar o discuție rapidă telefonică sau online. Este mult mai bine să se dea mai puține informații de la distanță și mai multe la o întâlnire în care se stabilește un nivel de încredere reciprocă, care necesită prin forța lucrurilor mai întâi un contact vizual. Clientul serviciului de intermediere imobiliară trebuie să aibă încredere că persoana ce îi va reprezenta interesele este aceea care îi va găsi cele mai bune oferte, că nu îl va păcăli sau îl va face să piardă bani și timp prețios.
La prima întâlnire trebuie ca potențialul client să afle cât mai multe lucruri despre agenția imobiliară în cauză direct de la sursă: despre experiența pe care o are în domeniu, despre cele mai recente succes obținute în materie de tranzacții imobiliare, pe ce segmente s-a specializat: rezidențial sau comercial, de case, vile și/sau apartamente, birouri, terenuri. Ulterior, urmează ca să verifice el însuși, dacă este posibil din mai multe surse, acele informații obține la întrevederea respectivă.
Ar fi ideal ca să poată să își dea seama prin ce se diferențiază respectiva agenție de altele asemănătoare, ce avantaje îi oferă comparativ cu adversarii din domeniu, dacă o alege.
Este nevoie ca să ceară cât mai multe informații despre conținutul serviciilor pe care le poate solicita, începând de la detalii privind tipul de publicitate ce se va face și cine va suporta costul acesteia, despre alegerea clienților interesați de proprietatea sa, despre tranzacționarea propriu-zisă, inclusiv despre stabilirea situației juridice a imobilului în cauză și criteriile de evaluare a acestuia.
Este esențial ca potențialul client să poată să facă o separare netă între categoria de servicii de informare și cele concrete de vânzarea sau închiriere a respectivei proprietăți.
De obicei, toți clienții se grăbesc, de aceea firma imobiliară trebuie să fie în măsură a-i spune clar de cât timp are nevoie pentru a încheia tranzacția în cauză, la ce preț estimat poate să facă acest lucru, care este trendul pieței imobiliare la un anumit moment dat, să i se explice limpede în cât timp poate face o estimare corectă după vizionarea proprietății cu privire la prețul de pornire și cum poate suma stabilită ca să oscileze în sus sau în jos.
Clientul trebuie să afle de la bun început care este partea sa financiară în această tranzacție: taxe, comisioane și alte cheltuieli curente.
Doar așa experiența colaborării cu o agenție imobiliară va fi una fericită, care să mulțumească total ambele părți.