Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Dovlcei prajiti cu sos de usturoi

Dovlecei prăjiți, marinați în sos de usturoi

Publicat: 14 august 2020

Dovleci prăjiți, marinați în sos de usturoi. Ne putem închipui doar cât de gustoși trebuie să fie!

Orice legumă prăjită în ulei capătă o aromă deosebită. Mai ales dacă o stropim și cu un sos proaspăt de usturoi, lămâie și verdețuri.

Dovlcei prajiti cu sos de usturoi

Dovleceii se găsesc ușor pe piață din vară și până în toamnă. Din ei putem pregăti o mulțime de rețete și conserve.

Dacă nu aveți voie de prăjeli, coaceți dovleceii pe grătar și apoi puneți-i la marinat. Vor fi la fel de gustoși și fără îndoială mai sănătoși.

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă dovleceii sunt din grădină sau știți sigur că nu au fost stropiți sau crescuți cu chimicale, nu îi mai curățați de coajă.

În coajă se adăpostesc cei mai mulți antioxidanți ai dovlecelului (beta-caroten, luteină și zeaxantină).

Citește și Salată dietetică de dovlecei, cu maioneză din iaurt

Dacă nu știți de unde provin dovleceii, mai bine dați coaja jos.

Tăiați fiecare dovlecel pe lungime în felii de circa 10 mm. grosime. În cazul în care dovleceii sunt lungi și nu încap în tigaie, tăiați-i mai întâi în jumătate, apoi felii.

Se pune ulei la încins într-o tigaie adâncă și se prăjesc pe rând feliile de dovlecei, pe amândouă părțile. Lăsați-le să se rumenească.

În timp ce se fac dovleceii, pregătiți sosul de usturoi. Decojiți cățeii de usturoi și tăiați-i bucăți potrivite. Puneți-i într-un bol.

Stoarceți sucul de lămâie și turnați-le peste usturoi. Adăugați apoi sare, piper și zahăr, după gust. Zahărul poate fi înlocuit cu miere. Amestecați bine, până rezultă un sos omogen.

Citește și Dovlecei umpluți cu legume rețetă cu beneficii

Luați apoi o tavă sau un vas larg și adânc și puneți feliile de dovlecel, una peste alta.

Turnați apoi sosul de usturoi peste ei, iar la final decorați-i cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

În cazul în care nu au suficient sos încât să îi acopere, puteți să mai turnați peste ei ulei din uleiul pe care l-ați folosit la prăjit.

Acoperiți vasul cu o folie de plastic sau cu un capac și introduceți-l în frigider.

După jumătate de oră ar trebui să fie gata.

Pot fi serviți ca atare, cu pâine sau cu mămăliguță. Sau pot fi folosiți la sandvișuri.

Citește și Pește cu dovlecei în sos alb o delicatesă sănătoasă!

1 cană de zucchini cruzi și tocați mărunt (cu tot cu coajă) ne poate oferi următorii nutrienți:

Consumul de dovlecei poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor, mușchilor, vederii, digestiei, funcției sistemului nervos și sistemului imunitar.

Surse articol:

1. Alina Petre, 12 Health and Nutrition Benefits of Zucchini, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/zucchini-benefits#section72. Rețete Ușoare, Dovlecei super gustoși. O rețetă grozavă: https://retete-usoare.eu/dovlecei-super-gustosi-o-reteta-grozava/3. Jennifer Purdie, Claudia Thompson, Can You Eat the Zucchini Skin? LIVE STRONG: https://www.livestrong.com/article/217711-can-you-eat-the-zucchini-skin/

 

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.