Fasolea verde păstăi face parte din categoria leguminoaselor. Din aceste considerente, compoziția ei nutrițională este similară celorlalte tipuri de fasole din această familie.
Fasolea verde și alte tipuri de leguminoase conțin vitamine din grupul B, fibre și minerale.
Fasole verde murata
Cei de la „The World’s Healthiest Foods” ne spun că 125 de grame de fasole verde gătită acoperă
Fasolea verde conține de asemenea doze mici de siliciu, un mineral asociat cu sănătatea oaselor și a țesutului conjunctiv.
Studiile au asociat consumul de fasole verde cu un risc mai mic de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli coronariene și sindrom metabolic.
Fasolea verde proaspătă poate fi păstrată în frigider în pungi de plastic. În acest caz nu trebuie să o spălați înainte. Rezistă până la 1 săptămână.
Dacă vreți să ajungeți cu ea până în iarnă, depozitați-o în congelator. Studiile au arătat că fasolea verde își păstrează nutrienții timp de 3-6 luni dacă este ținută în congelator. Este recomandat să o opăriți timp de 2-3 minute înainte să o congelați.
Dacă anul acesta aveți mai multă fasole verde și nu știți ce să faceți cu ea, puteți încerca și rețeta de mai jos. Ce zice de fasole verde murată?
Metoda este foarte simplă. Fasolea astfel murată rezistă cel puțin 1 lună în frigider.
Citește și Sucul de fasole verde ajută în reumatism, gută, pietre la rinichi
Ingrediente
Mod de preparare
Puneți apa, oțetul, sarea și zahărul într-o cratiță, pe foc. Aduceți la punctul de fierbere și așteptați să se dizolve complet zahărul și sarea.
Dați apoi deoparte cratița de pe foc și lăsați soluția să se răcească.
Luați un borcan mare de sticlă și adăugați cățelul de usturoi decojit, boabele de muștar și de piper și fulgii de ardei iute.
Introduceți apoi păstăile de fasole pe care le-ați spălat în prealabil și le-ați tăiat capetele. Se pun în picioare. Dacă sunt mai lungi decât dimensiunea borcanului, tăiați-le în două.
Inserați printre ele mărarul verde. Turnați apoi saramura în borcan, care trebuie să acopere complet păstăile.
Puneți capacul strâns și introduceți borcanul în frigider. Fasolea verde trebuie să stea la murat 3-7 zile, după care este bună de consum.
Păstrați borcanul cu fasole murată în frigider. Rezistă minim 30 de zile.
Au o textură ușor crocantă. Dacă vreți să fie mai moi, opăriți-le 2-3 minute înainte. Lăsați-le să se răcească de tot, apoi puneți-le la murat.
Puteți folosi un raport de 1:1 oțet-apă, dacă vreți un gust mai oțetit. Jucați-vă cu mirodeniile care vă plac.
Fasole verde murată după această metodă poate fi servită ca garnitură ca orez, piureuri, fripturi, pește și alte mâncăruri gătite.
Citește și Fasole verde cu ou și smântână la cuptor rețetă cu beneficii
Surse articol:
1. Rachel Cooks, Pickled Green Beans Make them your own: https://www.rachelcooks.com/2020/06/29/pickled-green-beans/2. The World’s Healthiest Foods, Green beans: http://whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134
sursa: lataifas.ro