Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Crema de branza tofu

Cremă de brânză tofu și verdețuri rețetă de post cu beneficii

Publicat: 28 iunie 2020

În acest articol poți învăța să faci cremă de brânză tofu o rețetă foarte simplă. Tofu este unul din alimentele de bază pentru vegetarieni. Dar și pentru restul lumii în perioadele de post.

Mulți îl taie felii și îl consumă ca aperitiv alături de alte preparate, sau îl pun cubulețe în salate.

Crema de branza

Din tofu putem face și o „omletă” vegetală sau pateuri. Dacă nu îți place tofu ca atare, îl poți transformă într-o pastă cremoasă, bună de întins pe pâine.

Deși este un aliment vegetal, sau „de post”, tofu este foarte hrănitor. Potrivit „The World’s Healthiest Foods”, 113 g de tofu conține:

Calciu 77% din doza zilnică recomandată (DZR)

Mangan 58% din DZR

Cupru 48% din DZR

Seleniu 36% din DZR

Proteine 36% din DZR

Fosfor 31% din DZR

Omega3 28% din DZR

Fier 17% din DZR

Magneziu 16% din DZR

Zinc 16% din DZR

Vitamina B1 15% din DZR

Aceeași cantitate conține 164 de calorii. Totodată, în tofu se găsesc și alți nutrienți valoroși, precum:

Studiile mai vechi au găsit o legătură între consumul de produse din soia și un risc mai mic de boli canceroase.

Cercetătorii au descoperit că tofu este mult mai eficient decât soia în reducerea riscului de cancer stomacal.

Citește și: Cum să faci brânză de soia (tofu) în 3 pași

Consumul de preparate din soia a fost asociat și cu o îmbunătățire a nivelului de grăsimi din sânge și prevenirea bolilor cardiovasculare.

Peptidele din tofu pot contribui și la combaterea obezității și a diabetului de tip 2.

Sunt studii și pe efectele soia asupra bolilor neurodegenerative, parodontale și boala pulmonară obstructivă.

Dacă ai un robot de bucătărie sau un blender, nu ezita să îl folosești la poți acest gen de rețete! În compoziția cremei de tofu poți adăuga diverse legume sau chiar verdețuri.

Ingrediente

Preparare

Puneți apa sau laptele în vasul blenderului/robotului cu lama S. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors. Puneți apoi uleiul, cățeii de usturoi tocați mărunt și brânza tofu tăiată cubulețe.

Mixați câteva secunde, până când ingredientele se mărunțesc și rezultă o pastă. Dacă este prea densă, mai adăugați puțină apă sau lapte.

Pătrunjelul și mărarul se toacă fin și se incorporează în brânzică. Pulsați de câteva ori pentru omogenizare. Dacă vrei ca pasta să devină verde la culoare, mixați mai mult.

Citește și: Salată de „ouă” din tofu (video)

Se poate folosi usturoi verde și ceapă verde la această rețetă. Poți pune mai mult ulei dacă vrei un gust mai gras.

De asemenea, se pot încorpora și alte ingrediente, precum măsline tocate mărunt, ardei gras sau kapia tăiat cubulețe mici etc.

Pătrunjelul și mărarul pot fi înlocuite cu spanac sau leurdă.

Crema de brânză de tofu poate fi servite pe felii de pâine sau crackers, sau pe felii de legume: castraveți, dovlecei, gulii, roșii.

O poți folosi și ca sos pentru diverse preparate.

Surse articol:

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.