Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Ulei de Usturoi

Infuzii de plante în ulei de măsline: LĂMÂIE, ROZMARIN, USTUROI

Publicat: 28 iunie 2020

Probabil că cei mai mulți dintre noi am mai preparat până acum infuzii, tincturi și macerate de plante în alcool, dar niciodată în ulei. Am ales 3 arome de încercat acasă: lămâie, rozmarin și usturoi. Simple, delicioase și extrem de versatile, aceste uleiuri se pot folosi la salate, sandvich-uri, sau alte preparate.

Ulei de Usturoi

Ulei de lămâie:  rețetă

Ingrediente

• 2 lămâi • 1 cană de ulei de măsline

Preparare

Se ia prima lămâie și se scoate coaja. Aceasta se taie fâșii lungi și late și se pune într-un borcan de sticlă și se dă deoparte. Se ia a doua lămâie, se scoate coaja, și se extrage sucul, care se poate consuma ca atare.

Într-un ibric, se pune uleiul de măsline la încălzit, până când se formează mici bule. Dacă începe să scoată fum, se ia vasul de pe foc și se lasă 10 minute. Se adaugă coaja (tocată) de la a doua lămâie, și se lasă la infuzat 30 de minute. După acest interval, se strecoară uleiul și se toarnă peste coaja de lămâie din borcan. Borcanul nu se umple până la gură cu ulei. Se închide ermetic și se păstrează la frigider. Uleiul de lămâie astfel preparat se poate folosi maxim 2 săptămâni.

Infuzie de rozmarin în ulei de măsline:  rețetă

Ingrediente

• 3-4 crenguțe de rozmarin uscat • 1 cană de ulei de măsline

Preparare

Rozmarinul se pune într-un borcan cu capac. Se pune apoi uleiul de măsline la încălzit într-un vas (nu trebuie să fiarbă), și apoi se toarnă peste rozmarinul din borcan. Se închide ermetic și se păstrează la frigider. Se poate servi cu pâine, sau folosi ca dressing pentru salate și alte mâncăruri zilnice.

Usturoi infuzat în ulei de măsline:  rețetă

Ingrediente

• 4-6 căței de usturoi • Sucul de la 1 lămâie • 2-3 căni de ulei de măsline

Preparare

Usturoiul se curăță de coajă și se pune într-un bol cu sucul de lămâie. Se lasă la macerat 15 minute. Se preîncălzește cuptorul. Se strecoară sucul de lămâie într-un bol, iar cățeii de usturoi se pun într-un vas yena (într-un singur strat). Peste ei se toarnă uleiul de măsline, astfel încât să acopere complet usturoiul. Se dă la cuptor timp de 45 de minute. Se lasă la răcit, timp în care usturoiul va căpăta o culoare neagră. Se scot cățeii de usturoi din ulei cu o lingură, și se păstrează în sticluțe.

Cățeii de usturoi scoși din ulei nu se aruncă, ci se amestecă cu sucul de lămâie păstrat în bol și cu ½ cană de ulei de măsline. Acest preparat se poate păstra într-un borcan, din care se poate lua zilnic câte 1 linguriță, pentru întărirea imunității, sau se poate strecura și folosi la mâncăruri. Aceste uleiuri rezistă maxim 3 luni, la frigider.

Motivul pentru care usturoiul trebuie rumenit este că în combinație cu uleiul, poate cauza botulism, o intoxicație alimentară gravă.

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.