Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

STUDIU: Proprietăţile benefice ale cafelei pentru bolnavii de cancer colorectal. Ce au descoperit cercetătorii

Publicat: 29 septembrie 2020

Cafeaua are mai multe proprietăţi care pot fi active împotriva cancerului, iar un studiu apărut în Jama Oncology arată cum cafeaua ar avea mai multe proprietăţi benefice pentru bolnavii de cancer colorectal. Studiile au fost făcute pe 1.171 de pacienţi.

Cercetătorii de la Dana Farber Cancer Institute raportează într-un nou studiu că la un grup mare de pacienţi cu cancer colorectal, consumul a câteva căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a cancerului şi cu o supravieţuire mai lungă.

În cazul participanţilor la studiu care au băut mai multe cafele într-o zi, a durat mai mult timp până boala s-a înrăutăţit.

Sunt mai mulţi compuşi din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot fi active împotriva cancerului.

Totuşi, cercetătorii spun că încă nu există motive suficiente ca să recomande persoanelor cu cancer colorectal să bea cafea zilnic, însă poate fi benefic.

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog.

 

Consumul de cafea îți poate îmbunătăți dispoziția și poate ajuta la combaterea depresiei, dar și la întârzierea dezvoltării anumitor boli degenerative.

Cafeaua este pe locul doi, după apă, în topul celor mai populare băuturi din lume, fiind preferată de milioane de oameni datorită gustului deosebit și a efectelor sale energizante.

 

sursa mediafax

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.