Legumicultorii sunt în impas. Ultimul val de restricții impuse în Capitală și județele învecinate îi duce cu un pas mai aproape de faliment. Cei din Argeș, de exemplu, spun că nu mai au unde să-și vândă produsele de sezon. Acum ar putea fi mai avantajați clienții locali, la care marfa ar ajunge acum la prețuri mai mici.
Mulți dintre grădinarii din Arges îşi vinedul legumele la restaurante și bistrouri din Bucureşti care acum sunt închise.
Este și cazul soților Neagoe, din comuna Stolnici. Au salată verde în cinci solarii, dar în lipsa comenzilor din Capitală o pot vinde doar mult mai ieftin, în pieţele din Piteşti.
Tot la prețuri mai mici vor vinde și fasolea și castraveții.
În lipsă de clienţi, un alt legumicultor aplică altă reţetă: toată marfa o vinde de acasă, iar doritorii își pot culege singuri roșiile sau vinetele.
Iar oamenii nu renunță la celebrele murături.
Pana la o nouă recoltă, legumicultorii încearcă să găsească și alte soluții pentru a traversa pandemia. Mai ales că au ajuns la concluzia că restricţiile s-ar putea intinde pană în toamna viitoare.