Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Chec de post cu banane

Chec de post cu banane și nuci

Publicat: 13 ianuarie 2022

Americanii numesc acest preparat „banana bread”, adică „pâine de banane”.

Este consumată la micul-dejun sau ca desert.

Chec de post cu banane si nuci: Alpha

Rețeta originală se face cu lapte și ouă. Checul iese la fel de fraged, aromat și bun și în varianta de post.

În compoziție se pot adăuga diverse ingrediente și arome, precum stafide, nuci mărunțite sau chipsuri de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ungeți o tavă de chec/cozonac cu ulei.

Cerneți făina, bicarbonatul de sodiu, cele două tipuri de zahăr, sarea și scorțișoara într-un bol încăpător.

Separat, amestecați laptele de soia cu oțetul și lăsați amestecul să stea 2 minute.

Adăugați bananele pasate, uleiul, mierea și extractul de vanilie.

Amestecați bine și turnați compoziția lichidă peste ingredientele uscate.

Amestecați ușor, pentru omogenizare. Nu exagerați.

Incorporați și nucile tocate grosier, dacă folosiți.

Turnați compoziția în tavă și introduceți-o în cuptor.

Chec de post cu banane

Checul de post cu banane și nuci are nevoie de circa o oră să se coacă bine.

Verificați mijlocul cu scobitoarea înaintea de a îl scoate din cuptor.

Scoateți-l din tavă și lăsați-l să se răcorească 20 de minute înainte de a-l tăia.

Cel mai bine este să îl tăiați după ce s-a răcit complet, ca să nu se sfărâme.

Chec de post cu mere rase și stafide

Chec de post rețetă mănăstirească

Chec de post cu gem și nucă (rețetă)

Pentru ca aluatul să iasă cât mai dulce și aromat, trebuie să folosiți banane coapte bine.

Cele mai bune sunt cele înnegrite.

În loc de nuci se pot adăuga fructe uscate, precum stafide, merișoare, coacăze, afine, bucăți de banane confiate etc.

Pentru a-și păstra frăgezimea și gustul, este recomandat să înveliți checul într-o folie alimentară de plastic. Altfel se va usca.

Compoziția poate fi coaptă și în alte forme sau tăvi. De pildă, într-o formă pătrată, dreptunghiulară (ca la negresă) rotundă (ca de tartă), sau în forme de brioșe.

În acest ultim caz, durata de coacere se va reduce la jumătate.

În orice caz, verificați blatul înainte de a-l scoate din cuptor.

Sursă articol: Ashley Adams, Vegan banana bread, The Spruce Eats: https://www.thespruceeats.com/vegan-banana-bread-1000608

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.