Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Comunicat de presă – Fundaţia Hope and Homes for Children România

Publicat: 22 iunie 2020
Fundaţia Hope and Homes for Children a investit anul trecut peste 18 milioane de lei în educaţia, sănătatea şi protecţia a peste 2.000 de copii vulnerabili din România şi în construcţia a 11 case de tip familial

Fundaţia Hope and Homes for Children publică Raportul Anual 2019 care oferă publicului o imagine de ansamblu asupra intervenţiilor organizaţiei derulate anul trecut în 15 judeţe ale României şi Bucureşti.

În 2019, Fundaţia a închis Centrul de Plasament „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos, jud. Iaşi, a deschis 5 case de tip familial în 3 judeţe, a prevenit separarea de familie a 1.902 copii, a sprijinit în primii paşi spre viaţă independentă 504 tineri de peste 18 ani după ieşirea din centre de plasament, şi a adus înapoi acasă 328 de copii ce fuseseră anterior în plasamentul Statului. Pe parcursul anului, Fundaţia a lucrat la închiderea altor 15 centre de plasament din 8 judeţe şi Bucureşti. Adăugând rezultatele anului 2019 la cele înregistrate în 22 de ani de activitate în România, Fundaţia a îmbunătăţit, până în prezent, viaţa a 57.000 de copii din medii vulnerabile.

Hope and Homes for Children a închis Centrul de Plasament „Sfântul Spiridon” din Târgu Frumos, jud. Iaşi, unde, la momentul intervenţiei Fundaţiei, în 2014, erau instituţionalizaţi 178 de copii. Până la momentul închiderii Centrului, în 2019, Hope and Homes for Children a mutat 48 de copii în 4 case de tip familial pe care le-a construit, restul copiilor fiind reintegraţi în familiile naturale sau extinse, puşi în grija asistenţilor maternali, sau sprijiniţi pentru o viaţă independentă în cazul celor de peste 18 ani.

În Bucureşti şi în judeţele Iaşi şi Neamţ, Hope and Homes for Children a deschis, în 2019, cinci case de tip familial în care s-au mutat deja 60 de copii. Casele „Spartanii” şi „Motanul încălţat” din jud. Iaşi, „Felicia” şi „Felix” din jud. Neamţ, şi „Cavalerii” din Bucureşti recreează atmosfera unei familii cu mai mulţi copii şi le oferă copiilor şansa să crească într-un mediu stabil, unde vocea fiecăruia dintre ei poate fi auzită. Dacă într-un orfelinat trăiesc laolaltă şi peste 50-60 de copii, într-o casă de tip familial locuiesc 12 copii care sunt îngrijiţi pentru a răspunde nevoilor lor specifice. Anul trecut, alte 6 case de tip familial şi apartamente de tranzit au fost în construcţie, lucrările urmând să fie finalizate.

Programul Fundaţiei de prevenire a separării copilului de familie a sprijinit 1.902 copii să rămână alături de familiile lor în anul 2019. Intervenţiile fundaţiei au acoperit măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de locuire, asigurarea alimentelor de bază şi a produselor de primă necesitate, şi consiliere. În plus, 328 de copii au fost aduşi înapoi acasă, fiind scoşi din centrele de plasament la a căror închidere a lucrat Fundaţia.

Prin programul de integrare socio-profesională derulat de Hope and Homes for Children au fost ajutaţi 504 tineri care anul trecut au ieşit din sistemul de protecţie a statului, fie la 18 ani, când au împlinit vârsta majoratului, fie la 26 de ani, când au finalizat studiile. Aceşti tineri au fost sprijiniţi în primii lor paşi către o viaţă independentă, prin consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, şi prin găsirea unei soluţii sustenabile de locuire şi de trai autonom.

Hope and Homes for Children a lucrat, în 2019, la închiderea a 15 orfelinate sau centre de plasament de tip vechi din Bucureşti şi 8 judeţe – Iaşi, Neamţ, Botoşani, Suceava, Bihor, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Braşov. Închiderea acestor orfelinate devine posibilă numai după ce Fundaţia găseşte cea mai bună soluţie pentru creşterea fiecărui copil, în familii, în grija asistenţilor maternali sau în case de tip familial. Parte din proces este şi pregătirea şi formarea personalului centrelor şi al instituţiilor de protecţie a copilului, prin programe de pregătire profesională specializată. În 2019, 274 de specialişti din cadrul acestor instituţii au participat la programele de pregătire profesională derulate de Hope and Homes for Children.

Ştefan Dărăbuş, Director Regional, Europa Centrală şi de Sud, Hope and Homes for Children: „Este îngrozitor să vezi copii debusolaţi, abuzaţi, e cumplit de greu să-i laşi în locuri care favorizează tocmai aceste traume, cum sunt orfelinatele, sau în locuri impregnate de sărăcie, foame şi frig. Nu e uşor să vezi speranţa pe care şi-o pun în tine şi ei, şi părinţii lor, aşteptând să-i ajuţi cumva să poată rămâne împreună. Nu e deloc simplu să-i vezi pe tinerii care ies dintr-un sistem de ‘protecţie’ specială, fără nici o formă de sprijin real, debusolaţi, deprimaţi şi mai vulnerabili ca oricând. Şi peste ei toţi, peste toate astea, prejudecăţi şi obstacole aproape imposibil de trecut. Aproape imposibil de spulberat. Şi ei ştiu asta, şi noi ştim asta. Şi totuşi: nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii. Doar noi, oamenii, putem face un pic, cât de puţin, pentru binele celor de lângă noi. Cred eu că asta e esenţa umanităţii: puterea noastră, a fiecăruia, de a face bine, mai mult sau mai puţin – atât cât putem, celor de lângă noi.”

În campaniile derulate, Hope and Homes for Children i-a avut alături pe ambasadorii Amalia Enache, Marius Manole şi Alexandru Tomescu, iar Maestrul Victor Rebengiuc a fost figura centrală a campaniei „Testamentul lui Rebengiuc. Nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii”.

În 2019, echipa #TeamHOPE a devenit cea de-a doua comunitate de sportivi urbani participanţi la evenimente care au o componentă caritabilă. Peste 1.100 de amatori de alergare urbană, de ciclism, persoane private, dar şi angajaţi ai unor companii partenere, au participat la cele 4 evenimente sportive majore ale anului trecut. Valoarea totală a fondurilor strânse de comunitatea sportivilor din #TeamHOPE în 2019 a fost de peste 120.000 Euro.

În cursul anului 2019, Hope and Homes for Children s-a bucurat de susţinerea a numeroşi parteneri şi donatori care au contribuit prin implicarea lor la eforturile de strângere de fonduri şi de promovare a cauzei.

Activitatea Fundaţiei a fost făcută posibilă prin contribuţiile a peste 10.000 de donatori persoane fizice şi de companii precum:

Susţinător principal – City Insurance

Parteneri strategici – Kaufland, PEPCO, Bertus Distribution, JYSK, NN, Bershka, MaxBet, Arval, Fondation Solidarite Societe Generale, Stradivarius, Alliance Healthcare, Association of Real Estate Investors, Holcim, Digi24.

Structura donaţiilor şi sursele de venituri ale fundaţiei în 2019:

Fonduri din reţeaua internaţională: 7.835.159 lei

Fonduri atrase din România: 7.716.167 lei

Sponsorizări de la companii, fundaţii, organizaţii: 6.680.873 lei

Donaţii în natură: 261.500 lei

Evenimente / campanii / donaţii de la persoane fizice: 753.527 lei

Donaţii diverse: 20.267 lei

Fonduri europene: 2.577.597 lei

Total: 18.128.923

Detalii cu privire la intervenţiile derulate de Hope and Homes for Children în România şi rezultatele acestora în 2019, puteţi citi în Hope and Homes for Children – raport anual 2019 şi pe www.hopeandhomes.ro.

*** Despre Fundaţia Hope and Homes for Children România

Fundaţia Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 15 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care şi case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate.

Prin eforturile Fundaţiei şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.967 copii au fost scoşi din orfelinate, iar alţi 448 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În acelaşi timp, Fundaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 33.482 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, peste 1.672 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 2.026 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 972 în centrele de primire în regim de urgenţă. 9.272 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 57.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră. Mai multe informaţii la www.hopeandhomes.ro.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.