Sforăitul este o condiție cu care foarte mulți oameni se confruntă, afectându-i mai degrabă pe cei dragi lor, persoanele care sunt nevoite sa împartă în fiecare noapte patul cu cineva care sforăie. Nu este chiar cel mai plăcut lucru din lume, pentru că pe lângă stres și lipsa liniștii nocturne, poate cauza și o stare cruntă de oboseală. Dacă mulți s-au plâns de tine că sforăii, trebuie să faci ceva în privința asta pentru a le oferi celor dragi nopți odihnitoare. Există o mulțime de remedii simple pe care le poți încerca, ce nu necesită nici intervenții chirurgicale, nici tratamente costisitoare. Iată așadar 5 remedii simple împotriva sforăitului:
1. Duș fierbinte înainte de somn
Fă-ți un obicei din a face un duș fierbinte, înainte de a te băga în pat, pentru a elibera căile aeriene de la nivelul nasului, gurii și a gâtului. Atunci când aceste canale se blochează sau se îngustează, pereții acestora încep să vibreze, lovindu-se de peretele din spate al gâtului. Încearcă acest truc extrem de simplu, în combinație cu un spray nazal, însă mare grijă pentru ca un astfel de produs poate provoca rapid dependență.
2. Spune NU alcoolului seara
O bere sau un pahar de vin pot reprezenta un deliciu seara, înainte de culcare, când afară este o vreme urâtă, iar tu preferi să stai în casă, în fața unui film bun. Însă trebuie să știi că alcoolul poate fi una dintre cauzele pentru care tu sforăi. Cu cât mușchii gâtului sunt mai relaxați, cu atât le va fi mai greu să atenueze vibrațiile ce pot cauza sforăitul. Îți recomandăm să nu mai consumi alcool cu cel puțin 4 ore înainte de a te duce la culcare.
3. O pernă ortopedică
Pentru a fi sigur că faci cea mai bună alegere, trebuie să știi cum să alegi produsul potrivit dintr-o mulțime de perne ortopedice pe care le găsești pe net. Pernele ortopedice antisforăit inteligentă, dispune de memorie pentru poziția gâtului și a capului. Datorită spumei antialergenice, un astfel de produs este recomandat persoanelor care sforâie. Datorită structurii inteligente, indiferent de partea pe care dormi, o pernă ortopedică menține întotdeauna deschise căile respiratorii.
4. Umidificator
O posibilă cauză pentru sforăitul tău poate fi uscarea mucoasei nazale. De obicei, acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că dormitorul în care îți petreci nopțile de somn este extrem de bine încâlzit, iar umiditatea este scăzută. De aceea, îți recomandăm un umidificator de cameră, ce poate menține un nivel mai ridicat al umidității din spațiul respectiv. De asemenea, poți încerca și varianta unui spray nazal, însă, așa cum spuneam și mai sus, grijă mare cu aceste produse, deoarece te poți “îndrăgosti” rapid de eficiența lor.
5. Consumă lichide
Lipsa hidratării poate influența sforăitul, deoarece mucoasa nazală se poate îngroșa în timpul nopții. Este indicat să ai pe noptieră un pahar cu apă, în cazul în care ți se face sete în timpul nopții. Poți de asemenea începe să bei în fiecare seară, înainte să te bagi în pat, câte un pahar cu lapte sau o cană cu ceai.
În cazul în care te confrunți cu o problemă mai serioasă, îți recomandăm să consulți un medic specialist, care îți poate oferi sfaturi mai complexe, bazate pe o expertiză medicală detaliată..