In scop medicinal se utilizeaza rasina gumanta aromatica extrasa din tulpina arbustului (gumirezina). Considerata inca din cele mai vechi timpuri un dar regesc, tamaia are o mare putere de vindecare. Fumul si bobitele de tamaie tamaduiesc bolile de nervi, racelile si alunga greutatile sufletesti.
Cea mai eficienta modalitate de a beneficia de puterea vindecatoare a acestei plante sacre este folosirea uleiului de tamaie. Acesta este extras din arborii de tamaie, a caror nume stiintific este Boswellia Carteri. Acest ulei este un adevarat elixir, care contine antioxidanti ce ajuta la distrugerea celulelor canceroase asociate cu cancerul ovarian, cerebral, mamar, colon, gastric, pancreatic si de prostata. Puterea sa de a lupta cu cancerul este sustinuta de rezultatul unui studiu realizat de Universitatea din Leicester Marea Britanie care a demonstrat ca Akba (acid acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din rasina, distruge celulele canceroase, fara a afecta celulele sanatoase.
„Cancerul apare atunci cand ADN-ul este afectat. Se pare ca tamaia are functia de a reseta, inchizand nucleul ce modifica acele coduri ADN” afirma imunologul Mahmoud Suhail, care recomanda tamaia in tratarea multor forme de cancer.
Printre celelalte proprietati de top ale uleiului de tamaie amintim pe cea expectoranta, analgezica, antiseptica, antiinflamatorie, antidepresiva, calmanta si sedativa.
Acestea sunt alte beneficii ale uleiului de tamaie:
Pentru a beneficia din plin de proprietatiile acestui miracol al naturii, beti un pahar cu apa, in care ati pus in prealabil 3 picaturi de ulei de tamaie, scrie fabricatinromania.info.
sursa: sevedetot