Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Prajitură cu morcov, fara zahar (de post)

Prăjitură cu morcov, fără zahăr (de post)

Publicat: 13 ianuarie 2022

Prăjitura cu morcov fără zahăr poate deveni un nou desert preferat pentru mulți dintre voi.

Astfel de prăjituri au întotdeauna succes. Sunt dulci, aromate și apetisante.

Prajitură cu morcov, fara zahar (de post)

Dulceața acestei prăjituri nu este dată de zahăr, din fericire. Este îndulcită în mod natural, cu ajutorul unor fructe uscate, precum curmale și stafide.

Un alt avantaj este acela că nu conține ouă sau lactate și poate fi servită în zilele sau perioadele de post.

Morcovii dau umiditatea necesară pentru legarea aluatului, astfel încât să nu fie nevoie de ouă sau alt liant.

Gustul de morcov nu se simte pregnant. Nu este deloc neplăcut. Dar dacă nu vă surâde ideea de a folosi morcovi într-o prăjitură, îl puteți înlocui cu măr ras.

Făina integrală îi dă mai multă densitate și consistență.

Prăjitura are o culoare gălbuie frumoase, de la morcov.

Nr. de porții: 8 Durată totală de preparare: 1 oră

Ingrediente

Mod de preparare

Amestecați într-un bol ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.

Puneți într-o crăticioară ingredientele ude sau umede: apa, curmalele tocate și stafidele. Adăugați aici și mirodeniile.

Aduceți amestecul la punctul de fierbere, apoi reduceți focul.

Fierbeți la foc mic pentru 5 minute, amestecând ocazional.

Dați morcovii pe răzătoare într-un bol. Turnați peste ei amestecul fierbinte de mai sus. Omogenizați și lăsați morcovii să se înmoaie, până când lichidul se răcește complet.

Adăugați apoi nucile mărunțite și sucul concentrat. Amestecați bine, apoi incorporați ingredientele uscate.

Omogenizați și turnați compoziția într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt.

Poate fi o tavă pătrată sau rotundă, dar nu mare.

Coaceți prăjitura de morcov fără zahăr la 190 de grade Celsius timp de 40 de minute.

Poate fi nevoie de mai mult timp, în funcție de cuptor și umiditatea aluatului. Verificați mijlocul prăjiturii cu o scobitoare înainte de a o scoate din cuptor.

Lăsați-o să se răcească de tot, apoi o puteți tăia.

Puteți decora prăjitura cu o glazură de ulei de cocos și miere.

Prăjitură cu morcov și nucă rețetă de post

Prăjitură de post cu morcov și măr

Prăjitură cu morcov, de post

Conținut nutrițional per porție:

Rețetă preluată din: Jolinda Kackett, Sugar-Free Vegan Carrot Cake with Whole Wheat Flour, The Spruce Eats: https://www.thespruceeats.com/sugar-free-vegan-carrot-cake-3378190

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.