Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Fasole verde cu smantana si ou la cuptor

Fasole verde cu ou și smântână la cuptor rețetă cu beneficii

Publicat: 14 iulie 2020

Vă place fasolea verde? Vă oferim o rețetă atractivă cu păstăi, ou și smântână, recomandată de dr. Marc Bosquet în una din cărțile sale de rețete pentru sănătate.

Fasolea verde poate fi deosebit de gustoasă dacă știm să o gătim. În asociere cu lactate devine delicioasă.

Fasole verde cu smantana si ou la cuptor

Autorul acestei rețete menționează că fasolea verde poate fi inclusă în cure de o mare valoare nutrițională și terapeutică.

Citește și Păstăile alimente extraordinare pentru slăbit (dr. Michael Murray)

La fel ca alte leguminoase, fasolea verde este bogată în fibre, proteine, acid folic și minerale. Este considerată un aliment energizant.

Iată cum arată profilul ei nutrițional (125 g de fasole verde):

Fasole verde are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și diuretice.

O recenzie recentă a arătat că fasolea verde poate reduce riscul de boli cronice, precum diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli de inimă coronariene sau sindrom metabolic.

Un studiu recent a arătat că opărirea scurtă a păstăilor de fasole verde urmată de congelare nu afectează semnificativ cantitatea de antioxidanți (carotenoide).

Trebuie să știm că fierberea la aburi sau înăbușit păstrează mai bine substanțele nutritive.

Citește și Păstăi la borcan pentru iarnă fără aspirină

Ingrediente

Mod de preparare

Fasolea verde se curăță de codițe și impurități. Se spală bine, apoi se pune la fiert în apă cu sare. După ce tecile s-au înmuiat, se scurg de apă.

Se încinge o tigaie cu 50 g de unt și se adaugă fasolea. Se călește câteva minute.

Între timp, se pune restul de unt (50 g) într-un castron. Se adaugă  smântâna și gălbenușurile crude. Se freacă bine cu o lingură.

Păstăile călite se lasă să se răcorească, apoi se adaugă compoziția de mai sus de ouă și smântână.

Se amestecă bine și se transferă totul într-un vas yena sau într-o tavă de cuptor mic. Deasupra se poate presăra pesmet sau cașcaval ras.

Se introduce în cuptorul încins și se lasă 10 minute.

O porție din această mâncare de fasole verde poate fi servită cu o salată de verdețuri. Este la fel de bună și caldă și rece.

Citește și Legume și verdețuri de leac Părintele Iov de la Neamț

Surse articol:

1. Marc Bosquet, Fasole verde cu ou și smântână, 500 de Rețete Naturale pentru Sănătate și Frumusețe, Editura Nicol, București, 2011, pp. 45, 107-1082. World’s Healthiest Foods, Green Beans: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134

 

 

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.