Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Zarzavat pentru ciorba

Zarzavat de legume pentru ciorbă conservă pentru iarnă

Publicat: 28 iulie 2020

Zarzavaturile sunt întotdeauna o „afacere” convenabilă. Care gospodină lasă să treacă sezonul cald fără să facă zarzavaturi, tocane, dulcețuri, gemuri, siropuri și alte bunătăți pentru iarnă?

În rândurile de mai jos vă prezentăm o rețetă de zarzavat pentru ciorbă. Conține majoritatea legumelor de bază pe care le folosim de regulă la supe și ciorbe.

Zarzavat pentru ciorba: Stockking www.freepik.com

Ingrediente

Citește și Zarzavat pentru iarnă, la borcan cea mai rapidă rețetă

Mod de preparare

Curățați toate legumele, spălați-le și apoi cântăriți-le, dacă vreți să respectați întocmai rețeta de față.

Pregătiți o cratiță mare în care veți pune legumele la fiert.

Începeți prin a da morcovul pe răzătoarea cu găuri mari. Continuați apoi cu sfecla roșie.

În continuare, ceapa și ardeiul gras se taie mărunt. Varza se spală și se toacă fideluță. (Este recomandat să folosiți varză tomnatică, deoarece aceasta își păstrează mai bine textura după ce fierbe).

Pătrunjelul și mărarul se spală bine, se scurg de apă și se toacă fin.

Roșiile se dau prin mașina de carne sau prin robot, pentru a le face pastă.

Când ați terminat de adăugat toate legumele în cratiță, puneți uleiul, zahărul, sarea și piperul. Amestecați ușor, cu o lingură de lemn, pentru omogenizare.

Citește și Amestec de legume pentru ciorbe (zarzavat natural)

Așezați cratița pe foc și aduceți la punctul de fierbere. Legumele trebuie să fiarbă circa o oră la foc potrivit. Amestecați din când în când, ca să nu se lipească de fundul vasului.

Când zarzavatul a fiert, se stinge focul și se pune oțetul. Amestecați ultima dată.

Zarzavatul se pune în borcane sau în sticle, cât este fierbinte. Acestea se închid ermetic cu capace sterilizate în prealabil.

Acoperiți borcanele cu o pătură și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Se păstrează apoi în cămară.

Cu un astfel de zarzavat în casă, ciorba se prepară aproape de la sine. Poate fi folosită atât la supele dulci, cât și la ciorbele acre, cu sau fără carne.

La fel de bine merge și la preparatele din leguminoase (fasole, linte, năut), ghiveci, tocănițe sau alte mâncăruri care necesită legume.

Citește și Cum se usucă zarzavaturile pentru iarnă: pătrunjel, mărar, leuștean, cimbru

Sursă articol: Rețete Ușoare, Conservați asemenea zarzavat minunat! Iarna veți putea pregăti foarte repede ciorba: https://retete-usoare.eu/conservati-asemenea-zarzavat-minunat-iarna-veti-putea-pregati-foarte-repede-ciorba/

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.