Dacă vă plac vinetele, ardeii, roșiile și celelalte legume de vară, nu ezitați să încercați rețeta noastră.
Această mâncare scăzută de vinete este un fel de tocăniță rapidă, pe care o puteți servi imediat și păstra la frigider câteva zile.
Mancare scazuta de vinete reteta
Dacă vreți să faceți mai multă și să o conservați pentru iarnă, puneți-o fierbinte în borcane și sterilizați-o.
Citește și Conservă din roșii, vinete și ardei pentru iarnă
Mâncare scăzută de vinete rețetă
Din aceste ingrediente veți obține circa 4-5 porții de mâncare.
Ingrediente
Mod de preparare
Spălați bine și tăiați vânăta cubulețe mici sau fâșii lungi, după preferință.
Umpleți un bol cu apă fierbinte și dizolvați 2 linguri de sare. Amestecați și introduceți bucățile de vânătă în bol. Așezați o farfurie grea peste vinete, astfel încât să stea scufundate în acea saramură jumătate de oră.
Acest pas este important, deoarece scoate amăreala din vinete.
Vinete cu sare
Între timp, curățați și tăiați toate celelalte legume.
Ceapa se taie rondele sau fideluță. Morcovul și țelina se taie fâșii subțiri și lungi.
Roșia și ardeii se taie cubulețe. Usturoiul și pătrunjelul se toacă mărunt.
Puneți ceapa la călit în puțin ulei, într-o tigaie încăpătoare. Când a devenit translucidă, adăugați sucul de roșii și puțină apă și apoi morcovul și țelina. Puneți capacul.
După ce rădăcinoasele s-au înmuiat pe jumătate, adăugați roșiile și ardeii. Căliți în continuare până se înmoaie și ardeii.
Transferați compoziția de legume într-un castron.
Citește și Vinete în sos de ardei și usturoi rețetă ucraineană (+ beneficii)
Scurgeți vinetele de apă și stoarceți-le bine. Adăugați 1 lingură de făină peste ele și amestecați-le cu mâinile. Făina le va ajuta să se prăjească mai bine și să rămână mai ferme.
Puneți puțin ulei în aceeași tigaie și adăugați vinetele. Nu exagerați cu uleiul, deoarece vinetele sunt ca un burete care absoarbe mult ulei.
Căliți vinetele la foc iute, întorcându-le des. Sunt gata când s-au înmuiat și au devenit rumene.
Adăugați peste ele compoziția de legume de mai sus și amestecați ușor. Puneți sare dacă mai este nevoie, piper, boiaua de ardei, oregano și rozmarinul. Amestecați ușor și mai lăsați pe foc câteva minute, să se omogenizeze legumele.
Când mâncarea este gata, stingeți focul și adăugați usturoiul. Amestecați și presărați deasupra pătrunjelul tocat. Puneți capacul și lăsați mâncarea la „infuzat” câteva minute, să își dezvolte bine aromele.
Mâncarea scăzută de vinete poate fi servită cu pâine sau cu mămăliguță. Este bună și caldă, și rece.
O puteți folosi ca garnitură la un orez, piure, pește sau friptură.
sursa: lataifas.ro