Critic National
Cercetătorii sunt panicaţi: Magnetosfera Pământului a fost fisurată. Ce ar putea urma?

Cercetătorii sunt panicaţi: Magnetosfera Pământului a fost fisurată. Ce ar putea urma?

Oamenii de ştiinţă au detectat fisuri în scutul magnetic al Pământului.

Planeta noastră este locuibilă datorită scutului magnetic de care este înconjurată şi care ne apără de cele mai dure şi distrugătoare radiaţii solare şi cele cosmice.

Oamenii de ştiinţă au cercetat una dintre cele mai puternice furtuni geomagnetice din istoria recentă şi au descoperit că scutul care apără Terra nu mai este atât de protectiv pe cât ne imaginam. Astfel, se pare că magnetosfera Pământului a fost fisurată, conform sciencealert.com.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat datele obţinute de un telescop din India. Aceştia au văzut că s-a înregistrat şi o explozie masivă de radiaţii cosmice, pe data de 22 iunie 2015.

Timp de două ore, magnetosfera Terrei a fost bombardată de particule, care emit radiţii distrugătoare, aproape la o viteză similară cu cea a luminii.

Înainte cu 40 de ore, un nor uriaş magnetic a lovit magnetosfera Pământului cu o viteză de 2,5 milioane de kilometri pe oră.

Această lovitură a declanşat o furtună geomagnetică care a fost responsabilă de pene de curent şi ale semnalelor radio, în special în America.

De asemenea, Aurora Boreală s-a supra-alimentat, ceea ce indică că particule încărcate magnetic au ajuns în atmosfera Pământului.

Concluzia la care au ajuns cercetătorii au fost că magnetosfra Pământului a fost „reconfigurată” şi că anumite puncte slabe au fost fisurate, pe acolo putând pătrunde radiaţii cosmice şi solare distrugătoare.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.