Critic National
critic national stiri 24/7

Codul morse descoperit pe Marte a fost descifrat! Vezi scrierea extraterestra!

Codul morse descoperit pe Marte a fost descifrat! Vezi scrierea extraterestra!, Critic National

NASA a obtinut imaginea cu dunele de culoare intunecata de la suprafata planetei Marte in luna februarie a acestui an. Dunele seamana cu punctele si liniile utilizate in codul Morse. Astronomii s-au incumetat sa-l descifreze.

Imaginea obtinuta prin intermediul camerei HiRISE (High Resolution Imaging Science Experiment) din dotarea modulului orbital Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), a fost motivul unei alte discutii despre o posibila dovada a vietii extraterestre.

Modelul de pe aceste dune este atat de proeminent, deoarece este localizat intr-o depresiune circulara, unde se regaseste o cantitate mult mai mica de nisip. Dunele lineare sunt formate de vanturile bidirectionale, formarea punctelor este inca un mister pentru cercetatori.

Cercetatoarea Veronica Bray de la NASA a tradus mesajul din codul morse. Iata una dintre descifrari:

,,NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI SSIEI ESEE SEEE”

Geofizicienii considera ca modelul s-a format in timp ce un alt factor a intrerupt producerea dunelor liniare. Acestia spera ca in urma unor observatii mai amanuntite sa poata descoperi modul de formare al dunelor de nisip de pe Marte, arata evz.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi