Decizie ANAF care îi AFECTEAZĂ pe toți posesorii de carduri bancare

În urma unei decizii a ANAF, popririle vor fi instituite de Fisc asupra unui singur cont bancar, urmând că întregul proces să fie electronic și să dureze cel mult câteva ore, fără a mai afecta inutil activitatea companiilor.

În prezent, autoritățile fiscale transmit titlurile executorii prin poștă la toate băncile unde debitorul are conturi deschise și, în practică, sunt grave repercusiuni, arată o analiză realizată de Eugenia Ion, Tax Manager, Contexpert, potrivit Profit.ro.

Atât metodele de blocare, cât și cele de deblocare a conturilor bancare ar urmă să se aplice în timp real prin intermediul schimbului de informații și documente în mediu electronic, între administrația fiscală și instituțiile de credit la care acești contribuabili au deschise conturi bancare.

Astfel, ar urmă să fie înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, întârzieri care, de cele mai multe ori, afectează activitatea contribuabililor, explică Tax Managerul Contexpert.

Nouă procedura se va aplică după intrarea în vigoare a modificărilor propuse de Ministerul de Finanțe la Codul de procedura fiscală.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top