DEZASTRU pentru o mare BANCA din Romania! MARE ATENTIE! Ce se va intampla in curand

Eurobank, al treilea creditor elen, a angajat HSBC si Mediobanca pentru a o ajuta sa gaseasca un “partener strategic” pentru subsidiara sa din Romania, Bancpost.

Principalele banci din Grecia incearca sa-si reduca expunerea peste hotare si sa-si intareasca capitalul, conform conditiilor din cel de-al treilea pachet de asistenta financiara. Eurobank este, de asemenea, prezenta in Bulgaria, Serbia si Cipru, scrie presa economica.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o retea de 147 de sucursale in Romania, care este una dintre cele mai mari piete ale Eurobank din afara Greciei. “Tinta noastra este ca intregul proces sa se finalizeze in urmatoarele 12 luni”, au declarat surse din cadrul bancii elene. In decembrie, Eurobank a finalizat vanzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, catre grupul financiar TAS din Ucraina.

Tranzactia este in conformitate cu planul de restructurare al Eurobank, aprobat de Comisia Europeana, si nu va afecta nivelul capitalului grupului bancar elen.

In 2014, Eurobank anuntase ca a acceptat sa-si vanda divizia ucraineana pentru 95 milioane de euro. Eurobank este un grup bancar care opereaza in opt tari, printre care se numara si Romania (unde detine Bancpost), cu active totale de 72,9 miliarde euro si circa 17.000 de angajati si o retea totala alcatuita din peste 970 de sucursale in Grecia si in strainatate.Cele patru mari banci grecesti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank – sunt prezente si pe piata din Romania.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top