Critic National
MINISTRUL SANATATII A FACUT ANUNTUL despre VICTIMELE din BAMBOO. S-a aflat in urma cu putin timp

MINISTRUL SANATATII A FACUT ANUNTUL despre VICTIMELE din BAMBOO. S-a aflat in urma cu putin timp

Zece persoane mai sunt internate, in momentul de fata, dintre cele 41 care s-au prezentat la unitatile de primire urgente, sambata, in urma incendiului din Clubul Bamboo, a anuntat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit Agerpres.

„In momentul de fata sunt sapte pacienti internati in sectia de terapie intensiva, respectiv in compartimentul de toxicologie. Una dintre ele, mai grava, pacienta care a fost si intubata, la momentul de fata este detubata, este stabila, dar inca este sub atentie. Avem doua paciente internate in sectia ortopedie, una cu contuzie lombara, cu suspiciune de fractura de coloana lombara, iar cealalta cu o fractura la nivelul gleznei stangi. Mai avem un pacient care este internat la Spitalul Pantelimon. Si el era cu suspiciune de fractura de coloana lombara. S-a infirmat, este doar contuzie de coloana lombara. In momentul de fata, avem informatii ca la unitatile de primire urgente din Bucuresti s-au prezentat 41 de persoane. (…) Au mai ramas internate (…) zece”, a precizat ministrul Sanatatii, dupa vizita efectuata, sambata, la spitalul Floreasca, alaturi de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Bodog a mentionat ca printre acesti pacienti se numara si o cetateanca bulgara, dar ca aceasta urmeaza sa se externeze, probabil, pentru a se intoarce in tara sa. El a precizat ca Ambasada Bulgariei a luat legatura cu spitalul in acest sens.

Ministrul a mai declarat ca managerul Spitalului Floreasca a dat asigurari ca exista toate dotarile necesare pentru ingrijirea pacientilor, mentionand ca toate echipele medicale au fost mobilizate inca de dimineata, de la ora 4,00.

De asemenea, Florian Bodog a retransmis apelul cadrelor medicale catre persoanele care au solicitat externarea si care au fost intoxicate cu monoxid de carbon, pentru ca in situatia in care au dureri de cap sau ameteli, acestea sa se prezinte de urgenta la cel mai apropiat spital sau sa cheme ambulanta.

Carmen Dan a precizat, la randul ei, ca din informatiile furnizate de medici a reiesit ca starea persoanelor internate „este una pozitiva, satisfacatoare”.

„Cei care sunt in terapie intensiva sunt intoxicati cu fum. Am inteles ca majoritatea persoanelor au stat in club. O parte au fost pe terasa, unde se putea si fuma. Sunt mai multe informatii. Sunt acolo colegii de la Politie, fac verificarile de rigoare pentru a stabili adevarul. (…) Au sarit o parte dintre ei, asa se si explica de ce avem doi internati la ortopedie”, a spus ea.

Ministrul de Interne a reiterat anuntul referitor la linia telefonica 021.206.4050, unde pot suna cei care au nevoie de informatii privind persoanele care au fost in club.

„Rugamintea noastra este ca aceia care au avut cunostinte sa sune. Am dat pana acum informatii catre apartinatori. (…) Mai avem informatii despre o persoana care si-ar fi serbat un eveniment in club. Nu avem nicio informatie de la cei care au sunat, care sa induca ideea ca sunt persoane disparute. La un moment dat, am primit si informatia ca o matusa a sunat cautandu-si nepotul, am reusit sa indentificam nepotul. Facem toate demersurile necesare pentru a ne asigura ca cei care s-au evacuat sunt in siguranta”, a mentionat Carmen Dan.

Ministrul a subliniat ca varianta existentei unor victime care sa nu fi fost evacuate din club va putea fi exclusa doar dupa ce va fi cercetat tot perimetrul pe care a avut loc incendiul.

sursa: bzi.ro
loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.