duminică, 19 februarie 2017

Cioloş, despre viitorul lui în politică


Fostul premier Dacian Cioloș a declarat, sâmbătă, la Europa FM, că nu exclude să intre într-un partid sau chiar să înființeze unul nou. Totuși, fostul prim-ministru a spus că îi este  „teamă” că „lumea se plictisește repede” de noile formațiuni și că se gândește la cea mai bună variantă pentru „a fi de folos” României.

Întrebat dacă ia în calcul înfiinţarea unui nou partid, Cioloş a răspuns afirmativ.

„Mă gândesc şi la asta. Mă gândesc la toate soluţiile.  Analizând stadiul în care sunt, mă duce cu gândul că în ultimii ani au apărut partide noi în România, dar cam toate au rămas acolo, se zbat să intre în Parlament. Unele dintre ele nici nu au reuşit. Pe de altă parte, partidele mai vechi pe care le avem şi-au pierdut încrederea. Mă întreb dacă soluţia e ca de fiecare dată să faci un partid nou, rămânând în aceeaşi politică, sau să găseşti modalitatea prin care să schimbi modul în care se face politică, indiferent de partid", a spus fostul premier la Europa FM, citat de News.ro.

Dacian Cioloş a spus că ia în calcul trei variante: să stea „în afara partidelor" şi să îşi aducă contribuţia în alte feluri de organizare, să intre într-un partid şi de a încerca „prin propriul exemplu" să arate că se poate face şi altfel de politică, dar şi „soluţia de a face un alt partid". El a precizat însă că, faţă de această ultimă soluţie, are rezerve.

„Teama mea e că lumea se plictiseşte repede de un partid şi iar se întoarce la ideea că, până la urmă, toţi sunt la fel", a spus fostul premier.

La începutul lunii ianuarie, Dacian Cioloş spunea că ia în calcul şi înfiinţarea unei asociaţii, construite pe baza Platformei România 100.

sursa: digi24.ro
loading...

0 comentarii: