Critic National
BREAKING NEWS | LOVITURĂ DE TEATRU: a fost chemat la DNA în această dimineaţă! E suspect într-un dosar de luare de mită şi spălare de bani: suma COLOSALĂ primită prin intermediul soţiei

BREAKING NEWS | LOVITURĂ DE TEATRU: a fost chemat la DNA în această dimineaţă! E suspect într-un dosar de luare de mită şi spălare de bani: suma COLOSALĂ primită prin intermediul soţiei

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la sediul DNA, declarând că nu ştie în ce dosar sau calitate a fost chemat de procurori.

Întrebat în ce calitate a fost chemat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau în ce dosar, Mircea Sandu a răspuns că nu ştie.

Mircea Sandu este urmărit penal de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind acuzat că, pe vremea când era preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a primit, prin intermediul soţiei, 724.000 de lei mită de la o societate de avocatură, ca să atribuie contracte de asistenţă juridică.

Astfel, Mircea Sandu este urmărit penal de către procurorii anticorupţie pentru luare de mită şi spălarea banilor, în timp ce soţia acestuia, Elisabeta Sandu, este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită şi spălarea banilor.

„La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, cu intenţie, a primit prin intermediul soţiei sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanţii unei societăţi de avocatură. Banii respectivi au fost primiţi de suspect pentru ca Federaţia Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistenţă juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, arată procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Mircea Sandu mai este acuzat că, ulterior, a ascuns provenineţa banilor încasaţi în contul soţiei sale, creând aparenţa că suma ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.