vineri, 28 iulie 2017

Ce sa faceti cu bateriile auto uzate


Cand bateria masinii s-a terminat si ati cumparat o baterie noua de pe un site care ofera baterii auto ieftine, trebuie sa faceti ceva cu cea veche. In primul rand trebuie sa o scoateti din masina. Apoi infasurati bateria intr-o punga de plastic. Bateria pe care o scoateti din vehiculul dumneavoastra va fi probabil acoperita de murdarie si praf din compartimentul motorului, astfel incat trebuie infasurata in plastic cand transportati bateria la un centru de reciclare.

In cazul in care acumulatorul are scurgeri, impachetati-l dublu in pungi de gunoi pentru a va asigura ca lichidul nu ajunge pe nimic.

Nu este nevoie sa legati pungile strans, atata timp cat bateria ramane in pozitie verticala.

Pastrati bateria in pozitie verticala in orice moment. Singura modalitate sigura de a transporta o baterie de automobil este sa fie asezata in pozitie verticala, deci asigurati-va ca nu o asezati pe sol sau intr-un autovehicul pe partea laterala sau cu susul in jos.

Atunci cand transportati o baterie, asigurati-va ca este pozitionata astfel incat sa nu se rastoarne in timp ce conduceti.

Unele baterii au capace pe partea de sus care se pot deschide daca sunt inclinate, drenand fluidele din interior.

Cautati un centru local de reciclare a bateriilor. Va trebui sa duceti bateria intr-un centru local de reciclare care accepta baterii auto. De obicei, puteti gasi aceste informatii in orasul in care locuiti intreband la un service auto sau cautand online adresele centrelor locale de reciclare. Multe ateliere de reparatii auto accepta baterii pentru reciclare.

Cautati magazine de piese auto. Exista multe magazine de piese auto care colecteaza baterii vechi. Daca trebuie sa inlocuiti acumulatorul, infasurati-l in plastic si aduceti-l la magazinul de piese auto.

Daca aveti nevoie de o baterie noua si pentru masina dumneavoastra puteti cumpara o baterie de pe un site (http://vrumauto.ro/1341-baterii-auto-varta)

Daca nu sunteti sigur de tipul de acumulator de care are nevoie autovehiculul dumneavoastra, consultati manualul de utilizare pentru asistenta.
loading...

0 comentarii: