Critic National
critic national stiri 24/7

Jignești pe cineva pe Facebook? Riști să fii amendat cu până la 1.000 de lei

Jignești pe cineva pe Facebook? Riști să fii amendat cu până la 1.000 de lei, Critic National

Legislația s-a schimbat mult în ultimul timp iar rețelele de socializare au devenit cele prin care ne exprimăm cel mai des și mai repede opiniile. Pe lângă apropierea de cei dragi și de miile de prietenii pe care poți să ți le faci mai sunt și drepturile care îți pot fii încălcate pe conturile de solcializare. Pe de altă parte, legislația prevede și sancțiuni. Astfel, cei care jignesc public o persoană, folosindu-se de contul personal de pe rețeaua de socializare Facebook, riscă să fie amendați, cu până la 1.000 de lei, pentru lezarea demnității și onoarei acesteia, potrivit legislației actuale, scriu cei de la avocatnet.ro.

Jignirea publică a unei persoane, prin intermediul contului personal de pe rețeaua de socializare Facebook, reprezintă o faptă de natură contravențională ce poate fi sancționată de către polițiști. Acest fapt reiese dintr-o hotărâre din 2015 a Judecătoriei Făgăraș.Concret, o persoană din comuna brașoveană Șoarș a fost amendată cu suma de 1.000 de lei după ce a postat pe Facebook o serie de jigniri la adresa polițiștilor din localitate. Deși aceasta nu folosea pe Facebook numele său real, polițiștii au identificat-o cu ajutorul pozelor și videoclipurilor pe care le postase pe profil și au chemat-o la secție, unde și-a recunoscut fapta. Ulterior, persoana respectivă a contestat în instanță procesul-verbal de contravenție, însă Judecătoria Făgăraș a respins plângerea și a menținut sancțiunea aplicată de poliție.

Printre altele, în motivarea deciziei se face referire la caracterul public al postărilor de pe Facebook, astfel că „instanța apreciază că profilul personal al petentei pe «Facebook», chiar dacă este accesibil doar prietenilor, adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, oricare dintre «prieteni» putând distribui informațiile postate de titularul paginii, aspecte pe care petenta le cunoștea”, așa cum este explicat în Sentința civilă nr. 1323/2015.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi