joi, 28 decembrie 2017

O mutare imprevizibila? Cum o rezolvi?


Situatiile imprevizibile apar tot timpul in viata noastra, iar solutiile in acest caz pot fi sau nu la indemana noastra. Ce faci insa cand trebuie sa te ocupi de o mutare imprevizibila? Sa spunem ca ai primit un telefon prin care ti se spune ca trebuie sa te muti din apartamentul in care stai cu chirie sau din contra ca s-a eliberat mai repede apartamentul in care doresti sa te muti si trebuie sa faci asta cat mai repede? Mai exista situatii in care mobila noua pe care ai comandat-o ajunge mai repede decat ai preconizat si atunci trebuie sa scapi cat mai repede de cea veche si sa o transporti la o ruda sau la un depozit. Mutarea mobilei este una dintre cele mai grele sarcini cu care te poti confrunta, ce poate implica riscuri pentru sanatatea ta, mai ales daca nu ai ajutor.

Pasi importanti de care sa tii cont

Mutarea mobilei dintr-o locatie in alta nu este o activitate chiar atat de usoara precum vezi in filme. Pe langa forta fizica de care ai nevoie pentru a cara mobila din apartament, ai nevoie si de un plan bine stabilit pe care sa il urmezi pentru a muta mobila in deplina siguranta. Trebuie sa te gandesti nu doar la caratul mobilei, ci si la ordinea in care vei scoate obiectele de mobilier din casa astfel incat sa nu te incurci prea mult in ele. Spre exemplu, este indicat sa vezi care sunt dimensiunile obiectelor de mobilier voluminoase si sa masori caile de acces sau holurile pe unde trebuie sa cari mobila.

O altă regula importanta care te ajuta in cazul situatiilor imprevizibile in care trebuie sa muti mobila este demontarea acolo unde este cazul, a obiectelor de mobilier. Dulapurile pot fi mutate mai repede si mai usor daca au fost demontate sertarele sau rafturile. Usile cu oglinzi vor fi mutate in siguranta daca au fost anterior demontate. Tot in acest sens se recomanda si golirea mobilierului de haine sau lucruri care le-ar putea ingreuna. In anumite situatii, usurarea obiectelor de mobilier cu 1-2 kilograme conteaza enorm in procesul de mutare.

Atunci cand dorim sa mutăm mobila trebuie sa ne gandim si sa protejam parchetul de zgarieturile care ar putea sa apara in urma miscarii obiectelor de mobilier. Poti folosi in acest caz niste paturi mai uzate pe care sa le asezi sub obiectul de mobilier. In acest fel, iti vei usura si sarcina de mutare a acestuia. Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult si cum muti mobila, daca vrei sa o faci in siguranta si cat mai repede. Spre exemplu, daca ai ceva greu de ridicat si de mutat, ar fi bine sa imparti greutatea pe brate, picioare si umeri, in niciun caz pe spate pentru ca te poti alege cu probleme mari de sanatate. Incearca sa tii obiectul intr-o pozitie cat mai dreapta si nu te grabi, oricat de mult te-ar presa timpul.

Apeleaza la specialisti

Am pastrat cel mai valoros sfat pentru final: in momentul in care te afli intr-o situatie imprevizibila ca aceasta, ar fi bine sa apelezi imediat la o firma specializată in transport mobila in Bucuresti. Cei care se ocupa cu astfel de activitati, stiu exact ce echipamente sa aducă, ce articole pentru ambalarea si protejarea in acest fel a obiectelor de mobilier si evident, vin cu mai multi oameni care sa te ajute sa muti obiectele de mobilier cat mai repede. Gandeste-te la pretul pe care il platesti pentru acest serviciu nu ca la un cost, ci mai degraba ca o investitie in sanatatea ta si in timpul tau. De ce sa te chinui sa muti singur mobila cand poti apela la ajutorul celor mai buni pentru a face acest lucru in siguranta?

loading...

0 comentarii: