Profit cu peste 30 % mai mare pentru Grupul Carmistin, condus de omul de afaceri Iustin Paraschiv

Anul 2017 a fost pentru Romania un an agricol bun. Asa arata datele Ministerului Agriculturii, care demonstreaza ca ponderea medie a agriculturii in PIB, in ultimii 10 ani, este de 5,2%. In privinta exporturilor, cerealele au cea mai mare pondere, cu mentiunea ca ar trebui sa se puna accent pe zootehnie si procesare.

O confirmare a cresterii sectorului agricol romanesc vine si din partea unuia dintre cei mai mari jucatori din industria agro-alimentara din tara, Carmistin. Grupul Carmistin, condus de omul de afaceri Iustin Paraschiv, prezent in „TOP 300 Cei mai bogati romani”, cu o avere estimata la 65 milioane euro, a obtinut in 2017 profituri cu peste 30% mai mari decat in anul anterior.

Astfel, grupul a inregistrat un profit in urma operatiunilor de 59,8 milioane de lei, cu 31,5% mai mult decat in 2016, pe fondul unor venituri totale de 676,4 milioane de lei, mai mari cu 8,6% fata de anul anterior, potrivit cifrelor auditate de KPMG, a anuntat grupul intr-un comunicat, citat de revista Capital.

„Daca ma uit la cifrele realizate de noi, dar si de ceilalti jucatori locali, pot spune ca fermierii romani si Romania au evoluat foarte mult in ceea ce priveste productivitatea si solutiile optime pentru cresterea animalelor. Avem in acest moment una dintre cele mai bune solutii pentru proteina animala de pe piata europeana, iar produsele noastre sunt competitive calitativ dar si ca pret”, a declarat Iustin Paraschiv, presedintele Carmistin.

Grupul este compus din mai bine de zece companii, intre care Avicarvil, Avicarvil Foods, Avirom, Porcellino, Pajo Agricultura sau Pajo Holding, cu un total de peste 2.000 de angajati. Cresterile importante din 2017, pe toate liniile de business ale grupului, se datoreaza, potrivit reprezentantilor companiei modernizarii liniilor de productie, introducerii de noi tehnologii in procesul de crestere a animalelor, dar si a unei strategii robuste de reducere a costurilor.

Afacerile grupului agricol sunt structurate in patru mari linii de business, cea mai importanta fiind cresterea, abatorizarea si comercializarea puilor, cu o capacitate de productie de 10 milioane pui anual. Pe langa fermele de crestere si abatorizarea  puilor si porcinelor, grupul mai opereaza si cea mai mare ferma de crestere si ingrasare a taurinelor din Romania, cu o capacitate de productie de 10.000 de capete/an.

Rezultatele fermelor n-ar fi fost insa atat de bune daca grupul n-ar fi avut in componenta si divizia de productie a furajelor si nutreturilor, companiile Pajo Agricultura si Pajo Holding. In urma maririi capacitatii de productie si insilozare a putut fi asigurat un pret constant al nutreturilor pe parcursul intregului an, ceea ce a facut activitatea mai eficienta prin predictibilitate.

Carmistin isi propune pentru acest an dublarea capacitatii de productie la carnea de pui, pana la 20 milioane pui/an si pana la finalul anului viitor, dublarea productiei la carne de porc, urmand sa creasca si abatorizeze 400.000 porci anual.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.