marți, 28 august 2018

Cainele, prietenul de nadejde al omuluiSe spune ca atunci cand un om este nefericit, Dumnezeu ii trimite un caine. In prezent, exista peste 100 de rase de caini, pe care oamenii ii adora si le-au devenit cel mai bun prieten. Fie ca ne dorim un caine ca partener de joaca sau pentru paza, omul ii este singura familie.

Ar fi suficient sa observam cainii, in special, si animalele, in general, si sa ne aduce aminte despre lectiile de viata pe care le-am trait si cum comportamentul lor este in armonie cu tot ce ii inconjoara.

Desi exista peste 100 de rase de caini, toti impart aceleasi abilitati si comportamente, dupa cum urmeaza:

1.      Sunt fideli stapanilor
Inca de la inceputul civilizatiei, cainele a fost un simbol al fidelitatii si un exemplu de umanitate. Credincios si cel mai bun prieten al omului, este gata oricand sa isi dea viata pentru stapanul sau. Cele mai bune remarci sunt cazurile in care cainii au vegheat la mormantul stapanului defunct.

2.      Cainii iarta intotdeauna
De cate ori nu vedem cazuri de caini batuti de stapani? Desi este dureros pentru ei, deoarece oamenii sunt singura lor familie, cainii au capacitatea formidabila de a-i ierta, sunt capabili de clementa si dau din coada sau isi arata dragostea neconditionat. Si, cel mai important, au increderea ca in viata lor vor intalni si oameni de bine, care sa ii motiveze sa treaca peste suferinta anterioara.

3.      Ofera, oricui, dragoste neconditionata
Cainii iubesc oamenii cu toata fiinta lor, iar asta o arata zi de zi. Atunci cand stapanii sunt plecati vreme indelungata, acestia sufera enorm. Iar cand revin, nu mai stiu cum sa isi arate bucuria fata de cel caruia i-a simtit lipsa.

4.      Cainii sunt altruisti
Cainele nu este fidel omului doar pentru ca primesc de mancare si ca se bucura de confort, ci pentru ca asa este in gena lor. Este singurul care iti va ramane aproape chiar si atunci cand ti-ai pierdut casa sau ai divortat si va incerca sa te aline. In plus, pe caini nu ii intereseaza daca esti bogat sau nu, daca ai masina sau o casa mare.

5.      Cainele ajuta apropiatii
Spre deosebire de oameni, cainii sunt mereu aici sa ajute. Fie ca salveaza un copil, fie ca se lupta cu diverse animale pentru a-si proteja proprietatea, fie ca simte ca esti suparat si pune boticul pe piciorul tau, cainele simte atunci cand ceva nu este in regula si vine sa te consoleze.

6.      Cainii au dezvoltat spiritul de familie
Cainii ofera un exemplu de respect total fata de varstnici, fata de bolnavi, de semenii lor care traiesc in salbaticie sau fata de maidanezii ce populeaza orasele noastre. Ei fac totul pentru a-i ajuta, risca sa-si piarda viata pentru a-l salva pe unul dintre ai lor.
loading...

0 comentarii: