Critic National
La clinica lui Becali, bolnavii sunt trataţi cu leacuri pentru cancer nedovedite ştiinţific.  Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să ”fiarbă” cancerul!, Critic National

La clinica lui Becali, bolnavii sunt trataţi cu leacuri pentru cancer nedovedite ştiinţific.  Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să ”fiarbă” cancerul!

Multe din terapiile care se fac la clinica lui Becali nu sunt validate ştiinţific şi nu sunt recomandate de comunitatea oncologilor serioşi.

În medie, zi de zi, trei bolnavi de cancer fac hipertermie totală la clinica Imunomedica. O spun chiar managerul şi directorul medical al clinicii.

Hipertermia totală înseamnă o febră indusă în tot corpul cu speranţa că va distruge celulele canceroase.

Nicăieri în lume medicii nu tratează astfel cancerul, pentru că nu au dovezi că această terapie ar funcţiona.

Tot la clinica lui Becali, bolnavii în faze terminale încearcă să-şi mai cumpere câteva zile de viaţă şi dau zeci de mii de lei pe ”laser intravenos”, o terapie bizară despre care oncologii americani ştiu încă din anii 70 că nu funcţionează.

Coacţionar la clinica deschisă de Becali este Virgiliu George Vlăescu, un teolog care promovează intens multe teorii pseudomedicale pe diferite site-uri de extremă dreaptă.

Disperarea bolnavilor devine profitabilă pentru vânzătorii de iluzii, atunci când legea nu interzice direct terapiile alternative, autorităţile închid ochii, iar oncologii serioşi întorc şi ei capul în altă parte.

”Gigi Becali a investit 15 milioane de euro într-un spital în care bolnavii de cancer au tratament gratuit”.

Aşa sună ştirea care a făcut înconjurul presei româneşti în prima jumătate a lunii martie.

Aşa am aflat mai întâi că spitalul lui Becali nu este, de fapt, un spital, ci o clinică.

Și că tratamentele nu sunt gratuite, ci plătite din buzunarele pacienţilor (iar uneori decontate de Becali însuşi). Problema e alta: majoritatea nu sunt nici măcar tratamente.

Cel puţin nu unele aprobate de comunitatea medicală ortodoxă şi recomandate de medicina bazată pe dovezi.

La adăpostul unei relaţii contractuale cu CASMB, prin care decontează consultaţiile şi analizele efectuate în laboratorul propriu, ceea ce dă şi legitimitate afacerii, clinica furnizează leacuri nedovedite ştiinţific şi despre care comunitatea medicală nu are momentan suficiente date pentru a vedea cum interacţionează cu tratamentele reale.

Partenerul lui Becali, un promotor al pseudoştiinţei George Becali Afacerea are doi acţionari: George Becali (90%) şi George Virgiliu Vlăescu (10%).

Dacă pe primul îl cunoaşte toată lumea, cel de-al doilea este cel mai bine știut ca semnătură pe diferite site-uri cunoscute mai mult pentru propagarea de fake news și a unor idei radicale, la limita fanatismului.

Virgiliu George Vlăescu este teolog, biofizician şi doctor în bioetică.

Deţine şi coordonează revista ”Familia ortodoxă” şi site-ul cu același nume, acolo unde scrie articole despre cum homosexualii distrug familia tradiţională, dar şi despre cum sexualitatea excesivă ar creşte riscul de a face cancer la sân!

A scris şi şapte cărţi, în care face pledoarii despre efectele periculoase ale televiziunii asupra creierului copiilor, despre pornografie văzută ca maladia secolului, dar şi despre cum homosexualitatea este patologie.

Asta deși, din 1987, psihiatrii au scos homosexualitatea din DSM, ”biblia” care listează şi defineşte afecţiunile psihice.

Homosexualitatea nu este o boală.

Postul negru, prezentat ca metodă de tratament pentru diabet

Crede şi că legea privind vaccinarea obligatorie ”reînvie comunismul”. Vlăescu nu este medic, dar semnează, în cantitate generoasă, articole în care neagă ştiinţa medicală actuală.

Îi consideră pe medici prizonierii industriei farmaceutice. Virgiliu Vlăescu împrăştie pseudoştiinţă și își întoarce publicul în timp.

Influenţa lui Vlăescu este vizibilă în întreaga ofertă terapeutică a clinicii deschise de Becali.

Pe lista de preţuri obţinută de la recepţia clinicii am găsit aproape exclusiv terapii alternative sau foarte experimentale.

Clinica lui Becali face terapie cu vâsc pentru bolnavii de cancer. Febră indusă în tot corpul, ca să ”fiarbă” cancerul!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi