Critic National
Medicul erou Radu Zamfir, despre boala care nu ocoleste pe nimeni. Vezi ce dieta recomanda doctorul, Critic National

Medicul erou Radu Zamfir, despre boala care nu ocoleste pe nimeni. Vezi ce dieta recomanda doctorul

Radu Zamfir este medic in cadrul sectiei de chirurgie generala de la spitalul Fundeni. Supravietuitor in accidentul aviatic din muntii Apuseni, din ianuarie 2014, medicul erou Radu Zamfir a vorbit pentru site-ul doctorulzilei.ro despre pericolele cancerului si despre cum poate fi prevenita aceasta boala.

„Ideal este sa gasesti pacientul in etapa cea mai incipienta a bolii, cand tumora s-a dezvoltat doar pe mucoasa. Atunci tratamentul e mai simplu, poate fi si endoscopic, o rezectie endoscopica putand rezolva problema.

Dar de obicei, la noi in tara, aceste neoplazii sunt gasite in stadii avansate care necesita rezectii de organ, uneori din cauza extinderii la organele invecinate necesitand si rezectii ale metastazelor din alte organe, cum ar fi cele hepatice.

Dar pacientii trebuie convinsi ca exista metode a de a lupta cu cancerul in toate stadiile bolii. Evident, stadiul cel mai bun e cel in care leziunea poate fi rezolvata chirurgical, dar daca nu se poate rezeca chirurgical leziunea, exista chimioterapie, radioterapie c are trateaza aceste extinderi ale neoplaziei”, a dezvaluit Zamfir.

Potrivit unei statistici a Ministerului Sanatatii, printre cele mai frecvente cancere ale aparatului digestitv sunt cancerul de colon, cel pancreatic, gastric si hepatic.

In interviul acordat site-ului doctorulzilei.ro, Zamfir a precizat ca imbolnavirea poate fi favorizata si de alimentatia haotica, doctorul recomandand dieta mediteraneeana, bogata in peste, cereale integrale si legume, care are rol protectiv impotriva cancerelor digestive.

„Chiar si cei care nu au niciun fel de simptome ar trebui sa inceapa totusi sa faca o colonoscopie incepand cu varsta de 50 de ani deoarece cancerul nu ocoleste pe nimeni”, a punctat Zamfir.

preluat de pe kanal d


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi