Declaraţiile oficiale ale copiilor lui Gheorghe Dincă! Au văzut doi bărbaţi ieşind din casa groazei, în ziua răpirii Alexandrei

Soltia lui Gheorghe Dinca soseste pentru a fi audiata in dosarul Caracal, la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Bucuresti, joi 22 august 2019. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Vineri, la o zi după audierile familiei lui Gheorghe Dincă, au ieşit la iveală declaraţiile oficiale ale doi dintre copiii inculpatului.

Sunt evidente contradicţii între cele spuse de fiul şi fiica lui Gheorghe Dincă acum şi cele spuse de mama lor la prima audiere, privind perioada în care „monstrul din Caracal” a fost în Italia. De asemenea, copiii lui Dincă susţin că au văzut doi bărbaţi ieşind din curtea groazei în ziua răpirii Alexandrei Măceşanu.

Joi, timp de nouă ore, membrii familiei lui Gheorghe Dincă au fost audiaţi la sediul DIICOT. După această procedură, Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, a mărturisit că rudele lui Dincă au făcut scandal şi, în declaraţii, s-au contrazis.

Daniela Dincă, fiica lui Gheorghe Dincă, susţine în declaraţia dată la Parchetul General că nu a fost abuzată de inculpat, dar că îl poate descrie pe acesta ca fiind „puţin exigent cu familia pentru că le vrea binele”.

Privind perioada în care Gheorghe Dincă a locuit în Italia, Daniela Dincă precizează că inculpatul a lucrat în domeniul construcţiilor până în anul 2009, când acesta s-a retras din cauza problemelor de sănătate. Însă, fiul lui Gheorghe Dincă spune că, în anul 2014, în urma unui accident de muncă, „monstrul din Caracal” a revenit la domiciliul din România.

În ziua răpirii Alexandrei Măceşanu, pe 24.07.2019, cei doi copii ai lui Dincă, alături de o altă femeie, au trecut cu autoturismul prin faţa casei acestuia, nu au oprit să-şi viziteze tatăl, dar, susţin ei, au văzut două persoane de sex masculin ieşind din curte. Daniela Dincă a menţionat faptul că Gheorghe Dincă mai era vizitat din când în când de doi vecini, unul pe nume Vică, iar celuilalt nu-i reţinuse numele. În acelaşi context, fiul lui Gheorghe Dincă le-a declarat procurorilor că Vică şi Fane erau chiar bărbaţii amintiţi de sora lui, cei pe care i-au văzut ieşind din curte, pe 24.07.2019, în jurul orei 10:00.

Declaraţia fiicei lui Gheorghe Dincă

Eu cu tatăl meu am avut o relaţie normală dintre tată şi fiică, nefiind abuzată, bruscată, jignită de către părintele meu Dincă Gheorghe. Pot să descriu pe tatăl meu exigent puţin cu familia din motivul de a ne vrea binele şi de a ne da o educaţie cât mai bună. Tatăl meu în 2000-2001 a plecat în Italia la muncă, ulterior, după ce a găsit de muncă l-au însoţit fraţii şi mama. Din 2002 de când eu am plecat la facultate în Timişoara, am păstrat legătura cu tatăl meu telefonică şi rareori ne vizitam, respectiv când tatăl meu avea concediu şi se întorcea din Italia mă vizita şi eu când aveam vacanţă mă deplasam în Italia la familia mea. Eu personal, m-am întâlnit cu tatăl meu anul trecut în cursul lunii aprilie, iar de atunci şi până în prezent nu l-am mai văzut pe acesta. Cunosc că tatăl meu Dincă Gheorghe a lucrat în Italia în domeniul construcţiilor până în anul 2009 când s-a retras acasă pe motive de sănătate. Mama mea, Dincă Elena, din motive de sănătate a renunţat la munca din italia şi s-a reîntors acasă în România locuind efectiv la adresa tatălui meu. Din discuţiile purtate cu mama mea cunosc faptul că tatăl meu mai era vizitat de către doi vecini şi anume numitul VICĂ, care locuieşte la câteva case mai în faţă către ieşirea *benzinărie Craiova şi a doua persoană despre care nju-mi amintesc momentan. Declar că în data de 24.07.2019, în jurul orelor 10:00 dimineaţa, eu împreună cu fratele meu Dincă Gheorghe Daniel, numita Diaconu Andreea, în timp ce ne aflam în autoturismul firmei unde lucrez, întorcându-ne din localitatea Dăbuleni, am trecut pe strada unde tatăl meu are domiciliul, respectiv strada Craiovei, moment în care am văzut că de la imobilul tatălui meu au ieşit două persoane de sex bărbătesc. Declar că nu am oprit să-l vizităm pe tatăl nostru şi nu cunosc pe acele persoane care au ieşit din curtea tatălui meu.

În data de 26.07.2019 am fost sunată pe telefonul mobil de către o cunoştinţă din Caracal care mi-a spus că este poliţia la imobilul tatălui meu şi că a înţeles că tatăl meu ar fi omorât pe cineva, ulterior din mass-media am aflat ceea ce s-a întâmplat cu tatăl meu.

Menţionez că în data de 24.07.2019, miercurea când eu am trecut pe la poarta tatălui meu şi am văzut cele 2 persoane care ieşeau din curtea imobilului, persoana mai scundă avea în mână o pungă sau plasă de mărime medie, de culoare închisă, nefiind voluminoasă.”, a declarat Daniela Dincă, potrivit Antena3.

Declaraţia fiul lui Dincă

De asemenea, fiul lui Gheorghe Dincă a precizat că nici el, nici fraţii săi nu au avut o relaţie apropiată cu inculpatul, dat fiind faptul că acesta este o persoană dificilă. De mult ori, spune el, a încercat să-l sune, să-l viziteze, dar nu i-a răspuns.

Când mai trecea pe strada pe care locuia Gheorghe Dincă, nu intra din cauza curţii neîngrijite. De altfel, nici nepoţii săi nu-l aveau la suflet, care nu doreau să-l viziteze.

„În anul 2002 am plecat de la domiciliu împreună cu fratele meu Dincă Mihai Adrian în Italia, oraşul Vicenza, unde eram aşteptaţi de tatăl nostru Dincă Gheorghe care lucra de câteva luni în domeniul construcţiilor la o firmă. Aici ne-am angajat cu ajutorul tatăljui nostru ca muncitori necalificaţi. Am lucrat la o firmă de construcţii împreună cu tatăl şi fratele meu aproximativ 10 ani. La domiciliul din Mun. Caracal, strada Craiovei nr.169, a rămas mama mea Dincă Elena, împreună cu un alt frate pe nume Dincă Ionuţ Tiberiu, care după aproximativ 5-6 luni a venit în Italia unde s-a angajat la aceeaşi firmă de construcţii. Pe toată perioada cât am stat în Italia, tatăl meu Dincă Gheorghe venea foarte rar acasă, doar o dată pe an. În Italia, tatăl meu Dincă Gheorghe a stat până în anul 2014, când datorită faptului că a avut un accident de muncă a revenit la domiciliul din Municipiul Caracal de pe strada Craiovei, unde nu mai locuia nimeni pentru că şi mama mea Dincă Elena plecase să lucreze în Italia.

Menţionez că nici eu nici fraţii mei nu am avut niciodată o relaţie apropiată cu tatăl nostru Dincă Gheorghe pentru că acesta era o persoană care întotdeauna găsea motive şi făcea observaţii de fiecare dată. Referitor la relaţia dintre mama mea şi tatăl meu Dincă Gheorghe pot să declar că au avut o relaţie bună, doar că erau discuţii în ultima perioadă tatăl meu se apucase de consumul băuturilor alcoolice. Declar că nu cunosc cu ce se ocupa tatăl meu pentru că eu când veneam în România mergeam direct la socrii mei din com. Deveselu, jud. Olt. Menţionez că am trecut de câteva ori pe la domiciliul tatăl meu, dar nu am intrat datorită curţii care era foarte neîngrijită. Nu mai ţineam legătura cu tatăl meu Dincă Gheorghe pentru că de câteva ori am încercat să vorbesc cu el la telefon, însă acesta nu vrea să îmi răspundă, iar când am trecut pe la domiciliul lui şi am strigat la acesta nu mi-a răspuns. Precizez că ultima dată am fost împreună cu fiul meu în apropierea sărbătorilor de iarnă la domiciliul tatălui meu Dincă Gheorghe, însă datorită faptului că acesta era beat nu prea am avut ce să vorbesc cu el.

Tatăl meu Dincă Gheorghe, fiind o persoană mai complicată nu era dorit de copiii mei, motiv pentru care au refuzat de fiecare dată când le-am zis să mergem în vizită la acesta.

În ziua de 24.07.2019 am venit în mun. Caracal şi am trecut prin faţa porţii tatăl meu, însă nu am oprit. Împreună cu mine erau sora mea Dincă Daniela şi o colegă de serviciu din Arad. Fac precizarea că pe data de 24.07.2018, orele 10:00 când am trecut prin faţa porţii tatălui meu am văzut două persoane ieşind din curtea acestuia, doi vecini, despre care ştiu că se numesc Vică şi Fane”, potrivit Antena3


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.