Critic National
Tot ce vrei sa stii despre un geam securizat, Critic National

Tot ce vrei sa stii despre un geam securizat

Esti curios despre ce este un geam securizat sau care este procesul de fabricare a unei sticle securizate? Esti in locul potrivit. Acest articol explica ce este geamul securizat si raspunde la unele intrebari frecvente cu privire la geamul securizat.

Mai simplu spus, geamurile securizate sunt ferestrele realizate cu sticla care a fost tratata printr-o procedura specifica de incalzire si racire, ceea ce duce la o sticla mai durabila si mai sigura pentru oameni.

In mod obisnuit, ferestrele cu potential de impact uman sunt obligate in mod legal sa contina sticla securizata. Veti descoperi ca ferestrele din masini, bai si dusuri inchise cu sticla sunt toate realizate cu sticla securizata din cauza riscului de siguranta.

Care este diferenta dintre sticla obisnuita si sticla securizata?

Sticla securizata, cunoscuta si sub denumirea de sticla intarita sau sticla temperata, este un tip de sticla de siguranta. Sticla securizata este tratata cu caldura sau substante chimice, care ii cresc rezistenta facandu-o de aproximativ patru ori mai puternica decat sticla cu o singura rezistenta. Sticla obisnuita (sticla turnata) este racita mai rapid decat sticla temperata si este mult mai fragila decat aceasta.

Cum se face sticla securizata?

Procesul de fabricare a sticlei securizate incepe cu o etapa de pregatire care include taierea sticlei la dimensiunea dorita si examinarea sticlei pentru imperfectiuni. In continuare, paharul este trecut printr-un tratament termic in care sticla este incalzita la 600 de grade Celcius.

Tratamentul de incalzire este urmat de „stingere”, o procedura de racire la inalta presiune in care sticla este racita in cateva secunde. Stingerea raceste suprafata exterioara a sticlei mai repede decat centrul lasand centrul in tensiune, iar suprafata exterioara in compresiune.

Care sunt avantajele geamului securizat?

Siguranta: Sticla temperata reduce riscul de ranire datorita naturii sale de spargere in bucati mici, circulare, in loc de cioburi ascutite.

Curatare usoara: Sticla temperata nu este indestructibila. Daca sticla se sparge, se fractureaza in fragmente mici, in loc de bucati mari, zimtate.

Forta: Sticla temperata este incredibil de rezistenta.

Se poate sparge sticla temperata?

Da. Sticla securizata, precum sticla standard, se poate sparge. Sticla securizata este conceputa pentru a se sparge in bucati relativ inofensive atunci cand sunt sparte (unii ar descrie-o drept pietricele mici) in comparatie cu cioburile zimtate ale sticlei obisnuite. Acest lucru este inca periculos daca va ajunge in ochi sau cadeti pe ele.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi