Critic National

Vestea TRISTA a acestei duminici. O mare actrita a incetat din viata… Dumnezeu sa o odihneasca!

A murit actrița Dorina Stanca! Tristul anunț a fost făct de revista ”Apostrof”, care a scris că marea actriță a murit în noaptea de 19 spre 20 august. Actrița Dorina (Doti) Stanca a fost soția scriitorului și regizorului Radu Stanca. Tragica lor poveste de iubire și creație va continua în lumea de dincolo de noi.

A murit actrița Dorina Stanca

Doti Stanca a fost colaboratoarea a Editurii „Biblioteca Apostrof” și a revistei „Apostrof”. Ea s-a născut în 26 noiembrie 1927. S-a căsătorit cu Radu Stanca în iunie 1951.

A fost o actriță „euphorionistă”, jucînd conform normelor estetice cerchiste gîndite de Radu Stanca, iar talentul ei excepțional i-a permis să joace cu egală strălucire în tragedii, drame și comedii.

A jucat în piese precum „Othello”, „Hangița”, „Maria Stuart”, „Suflete tari”, „O scrisoare pierdută”, „Casa inimilor sfărîmate”, „Omul cu mîrțoaga”, „Hora domnițelor”, „Ondine”, „Cei din urmă” și multe altele.

Dorina Stanca, una dintre cele mai frumoase și talentate actrițe din generația ei
Dorina Stanca a fost una dintre cele mai frumoase și profesioniste actrițe din generația ei. După moartea lui Radu Stanca (26 decembrie 1962), a păzit manuscrisele lui și le-a pregătit unul cîte unul pentru editare, exact așa cum o învățase el.

loading...

Add comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.